"Slavlje Osmanagića"
"Slavlje Osmanagića"

Pucale prečke, pa pukla bomba u Novom Pazaru: Osmanagić evrogolom stopirao Vojvodinu!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.15. | 15:01

Radniku derbi južne pruge, prva pobeda Jagodine na svom terenu ove sezone, remi u Lučanima

Slavlje OsmanagićaNezaustavljivi su - stali. Pet pobeda naređala je Vojvodina pod palicom Nenada Lalatovića, gazila redom i u prvenstvu i u Kupu, a onda je otišla u Novi Pazar i saplela se. Tačnije, učinio je to Amer Osmanagić, koji se evrogolom na isteku sata igre potpisao ispod pravednog i žestokog remija - 1:1.

Đak Partizanove omaldinske škole, koji je dolaskom Radmila Ivančevića na stadion kraj Jošanice dobio slobodu u igri danas je pokazao da ima dinamitan udarac. Predrag Pavlović je u 60. minutu presekao napad Novosađana, proigrao ofanzivnog vezistu Pazaraca, a ovaj sa 25 metara raspalio po lopti i pogodio rašlje Perićevog gola. Bio je to tek drugi gol koji su Lale primile otkako im je Lalatović šef, ali da neguju ofanzivan fudbal pokazali su još u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Tačno deset minuta bilo je potrebno Mirku Ivaniću da poenatira. Iskoristio je sjajan prodor Marka Vučkovića koji je vešto prevario Protića, poslao loptu na peterac, a Vojvodinin univerzalac desetim golom u sezoni (osmim u Suiperligi) potvrdio da je dostojan uloge kapitena.

Povređeni Todorović završio u bolniciUzbudljiv meč u Novom Pazaru pamtiće se i po prečkama Tintora na jednoj i Ožegovića na drugoj strani, u ranoj fazi susreta, koji će ostati u lošem sećanju zadnjem veznom domaćeg tima Ivanu Todoroviču, jer je u 43. minutu iščašio rame, kolima Hitne pomoći prebačen je u bolnicu.

U derbiju južne pruge - slavlje u Surdulici. Radnik je seriju nepobedivosti na svom stadionu produžio na sedam susreta. Izabranici Miloša Veselinovića položili su na pleća niški Radnički (2:1) zahvaljujući tandemu Stojanović. Stariji Slaviša je doveo domaćina u vođstvo, posle kombinacije Putinčanina i Aleksandra Jovanovića, da bi Filip krunisao inicijativu tokom celog meča i 16 minuta pre kraja precizno gađao u suprotni ugao.

Radnički, koji je do skora imao jednu od najčvršćih odbrana u ligi, prmio je pet golova na poslednja dva meča, pa mu nije vredelo ni što je Petar Ćuričković pred kraj prvog dela udahnuo kiseonik gostima.

Mladost je u Lučanima imala dva zicera da savlada OFK Beograd, ali je - ako ništa drugo - sačuvala osmu poziciju koja vodi u plej-of, dok je Jagodina pogotkom Mileta Savkovića slavila tek prvu pobedu kod kuće u ovom prvenstvu i sa tri boda protiv očajnog Rada (koji za trijumf ne zna od 19. septembra) pomerila se sa pretposlednjeg mesta na tabeli.
"Moji igrači su uložili ogroman napor da dođu do pozitivnog rezultata. Odlično smo odigrali i zaslužili ovaj bod", istakao je posle meča trener OFK Beograda Miodrag Radanović. Pomoćnik u stručnom štabu Mladosti Goran Stanić zna u čemu je problem njegove ekipe: "Mladost je stvarala šanse, ali nama je veliki problem realizacija i to se konstatno ponavlja"

Superliga, 22. kolo:

Jagodina - Rad 1:0 (1:0)

/Savković 7/

Mladost - OFK Beograd 0:0

Novi Pazar - Vojvodina  1:1 (0:1)
/Osmanagić 60 - Ivanić 10/

Radnik - Radnički Niš 2:1 (1:1)
/Slaviša Stojanović 7, Filip Stojanović 74 - Đuričković 42/

15.00: Javor - Crvena zvezda
17.00: Čukarički - Voždovac
17.00: Metalac - Spartak
17.00: Partizan - Borac

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaSlaviša StojanovićRadnikRadnički NišRadOFK BeogradNovi PazarMladost LučaniMirko IvanićMile SavkovićJagodinaFilip StojanovićAmer Osmanagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara