"Gilfi Sigurdson"
"Gilfi Sigurdson"

Puče stotka! Zakazani pregledi, stiže Gilfi, a onda ludnica - Everton krenuo po najskupljeg štopera u istoriji fudbala

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.17. | 10:37

Kuman vuče najzanimljivije poteze na transfer pijaci

Gilfi SigurdsonEverton udara jako. Rešio je da napadne plasman u Ligu šampiona. Novac zarađen prodajom Romela Lukakua Mančester junajtedu, Ronald Kuman troši na stvaranje moćnog tima, čija će jedna od završnih kockica biti - Gilfi Sigurdson!

Prema navodim ostrvskih medija, Everton i Svonsi su dogovorili obeštećenje. Islandski reprezentativac stiže na Gudison park za obeštećenje od 36.000.000 evra. I to iz četvrtog pokušaja, toliko je trebalo Kumanu da ubedi tvrdokornu upravu velškog kluba da pusti najboljeg igrača. Sve prethodne tri ponude (24, 27, pa ravno 30 miliona funti) su odbijene, ali je ova od 32.000.000 funti iliti 36.000.000 evra prihaćena.

Izabrane vesti

Većina engleskih medija navodi da su za naredna 72 sata zakazani lekarski pregledi Gilfija Sigurdsona i ako sve bude u redu, on će postati šesto pojačanje Karamela ovog leta. Prethodno su potpisali golman Džordan Pikford, štoper Majkl Kin, vezista Davi Klasen i napadač Sandro Ramirez, dok je sve utanačeno i samo se čeka objava povratka Vejna Runija.

Sigurdson će zarađivati 135.000 funti sedmično, što je blizu 6.500.000 evra po godini, po tome će postati drugi najplaćeniji igrač Evertona, odmah iz Runija (oko 10.400.000 evra). Na taj način Ronald Kuman će izvršiti još jači pritisak na Rosa Barlija, koji je odbijao da potpiše novi ugovor i ako se tu nešto ne promeni engleskom reprezentativcu se smeši klupa.

Van Dajk i KumanDolaskom Gilfija Sigurdsona Everton će probiti granicu od 100.000.000 evra za pojačanja (ukupno 134.000.000 evra), međutim, to nije sve. Kuman je nanišano još jednog kapitalca. Reč je o Virdžilu van Dajku, štoperu Sautemptona koji je preko noći postao jedan od kandidata za poslednju liniju tima. Čak se šuška da je Kuman spremio 60.000.000 funti da bi doveo nekadašnju uzdnaicu iz Sautemptona i da je ključni čovek za realizaciju posla menadžer iz agencije Vaserman grupa, stacionirane u Londonu, koja zastupa i interese holandskog trenera i nekadašnjeg prvotimca Seltika.

Liverpul je prošlog meseca izvisio za potpis Van Dajka, Čelsi završava posao oko Antonija Rudigera, Mančester Siti više nije toliko zagrejan, pa bi stvarno moglo da se desi da snažni Holanđanin završi na Gudisonu.

I postane najskuplji defanzivac svih vremena.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaGilfi SigurdsonPremijer ligaRonald KumanSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara