"Arganguiz i vARGAS SLAVE PRVI GOL"
"Arganguiz i vARGAS SLAVE PRVI GOL"

Pukla petarda u Santjagu: Narod oprostio Kralju Arturu, Valdivija spakovao dva gola, Čile u četvrtfinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.15. | 08:03

Dalje ide i Bolivija uprkos porazu (0:5), u drugom meču poslednjeg kola Grupe A Miler Bolanjos doneo trijumf Ekvadoru nad Meksikom (2:1)

Arganguiz i vARGAS SLAVE PRVI GOLI Čile i Bolivija. Domaćin 44. izdanja Kopa Amerika razgoropadio se u završnom kolu Grupe A (5:0) i bez većih problema izborio plasman u četvrtfinale, gde uprkos porazu ide i njegov sinoćnji protvnik, jer je u drugom susretu ove grupe Ekvador savladao Meksiko (2:1), prestigao ga na tabeli i sačuvao teoretske šanse da nastavi takmičenje kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova.

Čile je u Santjagu bio ubedljiv, razigran i spreman da oprosti svojoj prvoj zvezdi - Arturu Vidalu. Selektor Horhe Sampaoli je uvestio asa Juventusa u startnih 11, saigrači ga podržali, navijači dočekali ovacijama, što znači da su mu oprostili incident od pre nekoliko dana kad je u pijanom stanju slupao Ferari. U utakmicu u kojoj je najbolji na terenu bio Horhe Valdivija (dvosutrrki asistent), favorit je opravdao očekivanja i poveo već u trećem minutu golom Čarlesa Aranguiza. Kasnije je sve teklo kao po loju. Krilni vezista Internasionala postao je i gol posle sjajne akcije i čak 12 razmena pasova za 3:0 (66), između se smestio fantastičan trzaj glavom Aleksisa Sančeza (37), a među lepše detalje meča spada i pogodak Garija Medela (79).

Izabrane vesti

Bolivija je na ovom susretu delovala obezglavljeno, pa je štoper Raldes četiri minuta pre kraja postigao gol, zapečatio sudbinu svoje selekcije, a omogućio Čileu da prvi put posle 1955. postigne deset ili više golova u grupnoj fazi Kopa Amerike (sad 12, tad 14).

Poraz nije mnogo koštao Boliviju, jer je u drugom susretu Grupe A Meksiko (koji je prethodno imao dva remija) propustio priliku da se preko Ekvadora probije u četvrtfinale. Štaviše, Ekvador je bio bolji od podmlađene reprezentacije Migela Erere i na krilima Milera Bolanjosa slavio 2:1. Napadač Emeleka postigao je gol u 26. i asistirao za pogodak Eneru Valensiju u 57. minutu, pa Sombrerosima nije vredeo ni počasni gol Raula Himeneza u 76.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Meksikareprezentacija Ekvadorareprezentacija Čileareprezentacija BolivijeMeksikomeđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaHorhe ValdivijaEkvadorČileBolivijaArturo Vidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara