""
""

Putem Falkaoa i Džeksona Martineza: Atletiko doveo novo kolumbijsko čudo! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.15. | 18:45

Rafael Santos Bore biće novi golgeter Jorgandžija, ali tek od narednog leta...

Kada Atletiko Madrid sklopi posao, cela Evropa se trese! Nebitno da li je u pitanju veliko fudbalsko ime ili igrač o kojem će se tek pričati, Jorgandžije su poput Porta već godinama unazad poznate kao fabrika vrhunskih majstora, koji uvek dobro naplati svoj proizvod. 

Izabrane vesti

Tako je bilo i ovog puta, kada je Atletiko Madrid zvanično pozdravio novog napadača i kolumbijsko čudo - Rafaela Santos Borea! Atletiko je sa 19-godišnjim golgeterom potpisao šestogodišnji ugovor, ali će Santos Bore u Madrid doći tek narednog leta, posle još jedne sezone u Deportivo Kaliju - klubu u kojem je eksplodirao. Na 22 utakmice Santos Bore je mrežu zatresao 16 puta, a početkom godine debitovao je i za nacionalni tim Kafeterosa.

Radi se o napadaču kojeg selektor Hoze Pekerman izuzetno ceni i za njega smatra da će biti na nivou starijih kolega, bivše i sadašnje vedete Atletika - Radamela Falkaoa i Džeksona Martineza!

Dobro upućeni fudbalski kritičari pominju da Santos Bore poseduje „ubilački“ instikt, te da mu je jedna od najvećih vrlina odlično kretanje bez lopte. Gotovo nikada ne miruje i ima gotovo savršen osećaj da se nađe na pravom mestu u pravom trenutku i u jednom potezu reši situaciju. Takođe, poseduje dobru kombinaciju brzine i fudbalske inteligencije, što su sve stavke koje su Santos Borea preporučile Dijegu Simeoneu.

Ali, Simeoneova ideja je da se golobradi golgeter kali još jednu sezonu u Deportivo Kaliju i igra Kopa Libertadores, posle čega će pokušati da se izbori i za mesto u prvom timu Atletika.

Uostalom procenite sami kakvi su kvaliteti Rafaela Santos Borea.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaRafael Santos BoreRadamel FalkaoPrimeraprelazni rok 2015KolumbijaEvropaDžekson MartinezDeportivo KaliAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara