"Detalj iz Jagodine"
"Detalj iz Jagodine"

Radnički 1923 dao gol!

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.11.14. | 14:53

Ali i izgubio od Jagodine. Kruševac slavi Bojana Božovića, četiri gola na Čairu i mirne mreže u Subotici

Detalj iz JagodineĆurani lete visoko! Jagodina je u 14. kolu Superlige savladala Radnički 1923 i četvrtom pobedom u proteklih pet kola, u kojima su pred pulenima Sima Krunića pali i Partizan i Čukarički, uhvatila priključak u borbi za mesto na evropskoj sceni.

Đorđe Šušnjar je obeležio susret, pošto je asistirao Dušanu Martinoviću pred projektil sa 20 metara za inicijalno vođstvo domaćeg tima pod Đurđevim brdom, da bi se potom i sam upisao u listu strelaca i četvrtim golom u sezoni zadao gostima iz Kragujevca odlučujući udarac.
"Pribojavao sam se ove utakmice. Dali smo dva gola u prvom poluvremenu, u drugom smo se spasavali. Čestitao bih mojim igračima na borbenosti i na osvojena tri boda. Sada mnogo bolje stojimo na tabeli što nam je i bio cilj", naveo je Krunić.

Izabrane vesti

Niz od tri utakmice Radničkog bez poraza otišao je u istoriju, ali u Kragujevcu imaju makar jedan razlog za umereni optimizam. Dragan Milovanović je postigao utešni gol za Radnički, svoj prvi, a tek treći Crvenih đavola u sezoni (?!) i prvi posle 497 minuta posta.
"
Čestitao bih Jagodini na dosta dobroj igri. Vidi se da su ekipa koja tačno zna šta hoće, dali su u prvom poluvremenu dva gola bez šanse. Jagodina je bila bolja u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Zadovoljan sm igrom mojih igrača, nisam od onih trenera koji sagnu glavu posle poraza".

Neočekivano efikasnom početku kola doprineli su i mečevi u Kruševcu i Nišu.

Napredak je, pre svega zaslugom dvostrukog strelca Bojana Božovića, savladao neugodni Donji Srem sa 3:1 za makar privremeni beg iz zone ispadanja. Ibrahima Mama Ndiaje je sipao šlag na tortu, dok je četvrti prvenstveni gol u sezoni Aleksandra Stanisavljevića bio dovoljan samo za časta poraz gostiju iz Pećinaca.
"Pohvalio bih svoje momke zbog žrtve koju su prineli. Čestitke Napretku na pobedi. Danas je bio bolju, iako smo na početku drugog dela igre mi bili ti koji su kontrolisali igru", nezadovoljan je bio trener gostiju Zlatomir Zagorčić, a tek nešto bolje raspoložen bio je Saša Štrbac iz Napretka.
"Napredak igra fantastičan fudbal i ne govorim to na osnovu ove današnje pobede. Samo mi smo takva ekipa da iz jedne dobre igre sebi umemo da zagorčamo život i primamo golove. Ovu pobedu posvećujem svom stručnom štabu jer znam kroz šta smo sve prošli".Mladost odolela na Čairu

Radnički iz Niša i Mladost iz Lučana odigrali nerešeno 2:2 pošto je Patrik Eze Frajdej imao svoj dan, a Saša Marjanović, ponajbolji igrač domaćeg tima iskoristio samo prvu od dve najstrože kazne koje je Igor Stojilković dosudiro gostima.

Frajdej se prvo oslobodio Zorana Ljubinkovića i asistirao Predragu Živadinoviću za 0:1 na Čairu, da bi posle preokreta Radničkog u Marjanovićevoj režiji (asistencija, iznuđen penal i gol sa kreča) postavio konačnih 2:2. Potom je Ljubo Nenadić oborio Ivana Pejčića za još jednu priliku sa kreča, ali je Nemanja Krznarić iz tog duela izašao kao pobednik.

Bilo kako, u Pećincima nisu bili zadovoljni suđenjem. Niti su to krili, pa se na konferenciji za novinare umesto šefa struke Nenada Milovanovića pojavio pomoćnik Goran Stanić.
"Šef nije mogao da prisustvuje konferenciji usled povišenog pritiska. Videli ste šta se dešavalo na utakmici. Čestitam svojim igračima, a klub će se oglasiti zvaničnim saopštenjem", bilo je sve što je rekao.

Trener Radničkog Saša Mrkić nije se bavio suđenjem, već je samo konstatovao da je Radnički bio mnogo opasniji tim na terenu.
"Imali smo bezbroj prilika.  Ovoliko šansi se ne promašuje ni na treninzima. Punoševac, Pejčić, Batioha... Na našu nesreću iz dva šuta smo primili dva gola. Ali nemam zamerke za igru mojih izabranika. Ostaje nam da žalimo za tim nerealizovanim penalom, ali ni Marjanoviću ne mogu da zamerim ništa. Ovu, kao i prethodne utakmice, on je odigrao na vrhunskom nivou".

Mreže su mirovale samo u Subotici u kojoj Spartak i Rad nisu uspeli da se izbore sa katastrofalnim terenom pa je utakmica završena bez golova.

Subotičani imaju za čim da žale, pošto je kapiten Vladimir Torbica nekoliko puta sa distance pokušavao da iznenadi Rista Radunovića, dok je najbolju šansu u samom finišu imao Nenad Lukić, ali je njegova plasirana lopta uzdrmala stativu. Na drugoj strani Petar Jelić je bio u situaciji jedan na jedan sa Budimirom Janoševićem, ali je slabo zahvatio loptu, pa je prilika otišla u nepovrat.

SUPERLIGA, 14. kolo:

Radnički Niš – Mladost 2:2 (1:1)
/Đorđević 44, Marjanović 55pen – Živadinović 8, Eze Frajdej 70/

Spartak – Rad 0:0

Napredak – Donji Srem 3:1 (1:0)
/Božović 6, 72, Ndiaje 90 – Stanisavljević 64/

Jagodina – Radnički Kragujevac 2:1 (2:0)
/Martinović 9, Šušnjar 39 – Milovanović 69/

15.00: Vojvodina – Čukarički
17.00: Borac Čačak – Voždovac
18.00: Crvena zvezda – OFK Beograd

Nedelja:
13.00: Novi Pazar - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bojan Božovićdonji sremĐorđe ŠušnjarJagodinaMladost LučaniNapredak KruševacPatrik Eze FrajdejRadRadnički KragujevacRadnički NišSaša MarjanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara