""
""

Radonjić: Ako sam dobro obavešten, Zvezda je već obezbedila Evroligu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 22:29

"Želimo u finalu da dođemo do slavlja protiv Mege i odbranimo titulu", poručio je trofejni stručnjak

Crvena zvezda ponovo je u finalu Jadranske lige, drugu godinu zaredom. A ako je suditi prema prvim najavama koje nezvanično stižu sa svih strana - crveno-beli overili su novi plasman u Evroligu, bez obzira na ishod finalne serije sa Mega Leksom. To je na konferenciji za medije objavio i trener Dejan Radonjić.

Izabrane vesti

"Želim da se zahvalim navijačima koji su došli u Zagreb i bodrili nas do pobede. Hteo bih da se vratim na početak sezone, što se ne sme zaboraviti – povrede na pripremama i nesnalaženje nekih igrača. Svašta se događalo, a sada sedimo ovde i slavimo pobedu i 2:0 protiv Cedevite. Gradili smo se kroz sezonu", izjavio je Radonjić i nastavio:
"Ako sam dobro obavešten, po svemu sudeći ovo će značiti nastavak našeg puta u Evroligi bez obzira na finale".

Trofejni stručnjak potom se osvrnuo na detalje same utakmice.
"Na početku utakmice se osetilo da igra nije takva kakvu smo želeli. Cedevita je gradila i u odbrani i u napadu, a mi nismo znali da odgovorimo. U drugom delu smo odigrali fenomenalnu odbranu, bili puno pametniji u napadu i napravili realizacije koje su nas dovele do pobede. Posle prve utakmice imali smo težak put i slavili u Malagi, pa onda dolazak u Zagreb. Nije bilo lako, ali smo ipak uspeli", ističe Radonjić.

A onda je Zvezdin trener jasno poručio:
"Želimo u finalu da dođemo do slavlja protiv Mege i odbranimo titulu".

Ono što je najavljivao pre same utakmice, Radonjić je još jednom pomenuo i na pobedničkoj konferenciji za medije.
"Mi smo u Zagreb došli samo s jednom mišlju – da pobedimo i završimo ovu seriju. Sada nam sledi težak put u Rusiju i dobro je da nakon njega ne igramo odmah protiv Cedevite. Sada idemo tamo rasterećeni, a navijači će nam oprostiti što možda za tu utakmicu nećemo biti potpuno spremni".

Novinare je interesovalo da li su "igrači zaslužili čarter let od predsednika i uprave kluba", na šta je Radonjić samo kratko odgovorio:
"Ja sam trener".

Zatim je svoja mišljenja podelio i strelac pobedničke trojke - Branko Lazić.
"Čestitao bih ekipi Cedevite na dobrim partijama tokom cele sezone, pa i prošle dve utakmice. Uspeli smo da izborimo finale bez obzira na loš početak sezone. U utakmicu smo ušli malo nervozno, možda i zbog napora i puta, ali smo u drugom delu uspeli da iskontrolišemo utakmicu. Ekipa je pobedila. Igrali smo timski, a trojku za pobedu mogao je da pogodi neko drugi. Moj je posao da čuvam najboljeg protivničkog igrača na spoljnim pozicijama i to radim", rekao je kapiten Crvene zvezde, koji je na kraju otkrio da je ekipa na poluvremenu brzo sumirala sve greške iz prvog dela i zato izgledala mnogo bolje u nastavku. 

Piše: Emir Fulurija
(www.germanijak.hr)

(FOTO: MN Press)


tagovi

Plej-of Jadranske ligeJadranska ligaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara