""
""

Radonjić stavio karte na sto: O pojačanjima, Ej Džej Prajsu, Nastiću, Skorcanitisu, brojnim odlascima, situaciji u klubu...

Vreme čitanja: 5min | uto. 11.08.15. | 14:10

Trener aktuelnog šampion Srbije i ABA lige otvorio "sezonu" priprema za nove izazove sa 12 igrača, a s pripadnicima medija govorio je o brojnim temama...

Branko Lazić, Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dragan Apić, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Brano Đukanović. Red starih, pa red novih, ali košarkaškim stručnjacima dobro poznatih imena. Košarkaški klub Crvena zvezda i zvanično je započela pripreme za novu sezonu i misiju odbrane triple krune, osvojene posle najbolje sezone u klupskoj istoriji. 

Izabrane vesti

Pripreme je započelo 12 mladih igrača, nasmejanih i izuzetno raspoloženih za rad. Tačnije svi osim mladog Tejića, koji zbog povrede šake neće biti u pogonu do kraja meseca. Dejan Radonjić i njegovi pomoćnici odlučili su se da progresivno podižu tempo rada i pokušaju da naprave selekciju igrača koji će konkurisati za prvi tim. 

U međuvremenu u klubu svi ulažu maksimalne napore kako bi se tim ojačao posle brojnih odlazaka na kraju prethodne, plodonosne sezone.

Ono što košarkašku javnost najviše interesuje, bar kada se tiče aktuelnog državnog i regionalnog šampiona jeste - kada će doći novi igrači? Zvezda je, podsetimo, ovog leta ostala bez četiri standardna igrača iz prve petorke - Bobana Marjanovića, Nikole Kalinića, Čarlsa Dženkinsa i Markusa Vilijamsa.
"Pokušaćemo u narednom periodu da dođemo do pojačanja. Ali nećemo žuriti u realizaciji transfera. Jer, posle svega što smo napravili prošle sezone i odlaska velikog broja igrača, a posebno četvorice koji su bili nosioci igre, nije baš jednostavno reagovati i naći rešenja. Treba naći igrače koji će nam dati kvalitet na svim frontovima. Uz to, imamo i veliki broj mladih igrača, što je dodatni podstrek za ekipu", rekao je Radonjić novinarima u Železniku.

Bez sumnje, jedno od najvećih imena koje bi ovog leta moglo da dođe na Mali Kalemegdan jeste doskorašnji plejmejker Finiksa, Minesote, Klivlenda i brojnih NBA kluba - Ej Džej Prajs. I dok je jedna strana išla toliko daleko da je Amerikanca odavno promovisala u novo pojačanje, iz Zvezde su stigle drugačije informacije.
"Ima nekoliko imena kada je pozicija plejmejkera u pitanju, jedan od njih je i Ej Džej Prajs". 

Pre samo nekoliko dana iz aleksandrovačke Igokee odjeknula je "bomba" - novosadski centar i doskorašnji igrač Univerziteta Stanford, Stefan Nastić, dolazi u Crvenu zvezdu.
"Mi smo posle angažovanja Skorcanitisa došli do realne ideje da angažujemo još jednog igrača na poziciji centra, shodno broju stranaca. Zato smo prinuđeni da tražimo domaćeg igrača. I ne samo zbog toga, već i zbog činjenice da smo u deficitu s visokim igračima. Jedan od igrača koji su na našem radaru je i Stefan Nastić i videćemo uskoro kako će se stvari odvijati".

Mladom plejmejkeru Aleksandru Cvetkoviću nedavno je istekao ugovor o pozajmici sa skopskim MZT-om. Ali on neće nastaviti karijeru u Zvezdi, niti u Partizanu, kako su pojedini mediji napominjali.
"Cvetković je izrazio želju da karijeru nastavi u inostranstvu".

NIJE LAKO NAĆI REŠENJA POSLE NAJBOLJE SEZONE U KLUPSKOJ ISTORIJI

Pripadnike medija interesovalo je da li postoje neka konkretna dešavanja u klubu, u smislu dolazaka?
"Stalno postoji 'baratanje' imenima, to je nekako normalno u ovom delu priprema. Želja je da se pronađu rešenja za aktuelnu situaciju, treba biti obazriv. Imali smo taj momenat oko Nikole Kalinića koji nas je uveo u poziciju da čekamo realizaciju transfera ili da ostane u klubu, što se na kraju nije desilo. Tek nakon toga je naše planiranje počelo praktično"rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak otkrio je i planove koji se odnose na malo dalju budućnost.
"Naš je cilj da budemo dobri ove sezone, ali naš je cilj i da budemo dobri i naredne sezone i one tamo, pa i kasnije... Želimo da nađemo rešenja koja će nam omogućiti da budemo konkurentni i da se borimo za sve trofeje, ali i da budu dovoljno dobri da mladi igrači, koji budu uz njih, mogu da napreduju kao što je to slučaj bio i u prošloj sezoni".

Činjenica je da su brojni evroligaški klubovi, uključujući i Cedevitu kao možda i glavnog konkurenta za titulu u ABA ligi, mahom kompletirali rostere, dok je na Mali Kalemegdan stigao samo Sofoklis Skorcanitis.
"Mi smo u poziciji takvoj kakvoj jesmo. Znamo u kakvoj smo grupi - da je u odnosu na prošlu, pa i pretprošlu sezonu daleko jača i da nas čeka teži zadatak u smislu da budemo dobri u predstavljanju Crvene zvezde u Evroligi. Sačekaćemo da nam dođu igrači koji bi nam bili pojačanja, pa ćemo na osnovu toga napraviti analizu. Naši protivnici iz grupe i dalje pokušavaju da sklope sastave, tako da nisu ni oni apsolutno kompletni, ali moramo i da vodimo računa o odnosu snaga"

POGLEDAJTE SAMO DOKLE SU NAS DOVELI...

Osvrćući se na činjenicu da su pripreme započeli uglavnom mladi igrači, uz podršku nešto starijih Stefana Jovića i Branka Lazića, Radonjić je dao i jednu vrlo zanimljivu konstataciju koja se tiče brojnih odlazaka iz kluba.
"Vidite i sami do koje situacije su nas doveli (čitaj: evropski klubovi) posle sezone koja je bila fenomenalna u svakom smislu doveli u ovu situaciju. Da od naše ideje da na krilima uspeha iz prošle sezone nadogradimo tim za narednu, što znači veoma mali broj odlazaka, došli smo do pozicije do koje smo došli. Na tržištu se dešavaju stvari koje se dešavaju, to je sve isprovociralo da se stvori ogromna potražnja za naše igrače... Do sada nismo imali priliku da budemo konkurentni timovima koji ipak imaju veće mogućnosti, pa su to i iskoristili". 

On je ipak pronašao i pozitivnu stranu cele priče...
"Mi smo time ipak napravili nešto što se nije dešavalo prethodnih sezona i ne znam ni kada se desilo poslednji put, a to je benefit klubu kao proizvod svega što se dešavalo prošle sezone. Kada se sve to sagleda moramo biti realni što se tiče Evrolige. Imamo veoma jake konkurente, a naš je zadatak da dovedemo igrače kako bismo mi postali konkurenti drugima"

Takođe je bilo priče i o ciljevima Crvene zvezde u narednoj sezoni.
"Zna se da želimo da budemo u borbama za vrh. Moram da istaknem da će ABA liga ove sezone dobiti jaku Cedevitu, koja je izuzetno kvalitetno formirala svoje timove i nameće se kao prvi konkurent za osvajanje titule. Biće i korekcija u drugim timovima sigurno. Ali mi sad samo želimo da razmišljamo o sebi i pronađemo način da nadomestimo odlaske iz ekipe".

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Stefan NastićSofoklis SkorcanitisNikola KalinićJadranska ligaEvroligaEj Džej PrajsDejan RadonjićFK Crvena zvezdaAleksandar Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara