""
""

Rafal po Mitroviću, a on izabrao gde će! Širer se zgrozio, Džoi Barton mu sprema sačekušu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.16. | 11:31

Srpski napadač je izgubio poverenje na Ostrvu

Aleksandar Mitrović je debitantsku sezonu u Premijer ligi okončao na košmaran način. Sa Njukaslom je doživeo šokantno ispadanje u Čempionšip, nije opravdao cenu od 18.500.000 evra, a sezonu je završio divljačkim startom nad Kajlom Vokerom za crveni karton zbog kojeg ga sigurno čeka pauza od nekoliko mečeva.

Izabrane vesti

Mitrović je već po dolasku postao zanimljiva tema za Ostrvljanje. Imao je neka odlična izdanja kao protiv Čelsija i Sanderlenda, ali i pomračenja uma poput meča sa Arsenalom kada je isključen posle nekoliko sekundi na terenu ili ovog poslednjeg duela protiv Totenhema.

Engleska danas bruji o Mitrovićevom isključenju protiv Totenhema kada je mogao da eliminiše Kajla Vokera sa terena na duži period. I legendarni Njukaslov golgeter Alan Širer koji je do sada uglavnom imao razumevanja za Mitrovića, je izgubio strpljenje sa Srbinom. Žestoko ga je iskritikovao zbog ponašanja protiv Totenhema.
“Ovo je bilo strašno. To mu je bio jedan od prvih startova i pokosio je igrača Totenhema. Posle toga je imao pogled prema sudiji kao da i njemu želi nešto slično da uradi. Ima samo 21 godinu, a već je dobio pet crvenih kartona u karijeri, ništa nije ukapirao i uopšte ne uči. Start nad Vokerom je bio užasan. To su oni startovi posle kojih puca noga. Dobiće makar četiri meča suspenzije. Da je bio briljantan tokom sezone i da je postizao golove, možda bi neki navijači i mogli da mu progledaju kroz prste zbog učinka. Ali nije bio. Mora da počne da uči”, rekao je Širer.

Mitrovićev brutalan start je prokomenatrisao i jedan od najvećih grubijana ostrvskog fudbala, Džoi Barton. Bivši igrač Njukasla bi voleo da se nađe preko puta Mitrovića. Što je moguće samo ako Mitrovića kupi neki premijerligaški klub ili ako Barton posle epizode u Barnliju opet zaigra za klub iz Čempionšipa.
“Da igram štopera u nekom klubu iz Čempionšipa, baš bih priželjkivao da se sretnem sa ovim momkom. U Čempionšipu je veći prag tolerancije kod fizičkog kontakta. Samo je potrebno da mu “uđete u rebra” i taj momak će dobiti crveni karton svaki put kada je na terenu”, provokativno je poručio Barton.  

Pitanje je i kakva budućnost čeka srpskog reprezentativca. Mitrović je jedan od najskupljih igrača Njukasla i za klub bi bilo isplativije da ga proda sa nekolicinom preostalih zvezda nego da ih plaća u Čempionšipu. Posle incidenta u poslednjem kolu, Mitrović je sam sebi spustio cenu na fudbalskoj pijaci i bacio u dilemu neke koji su želeli da ga angažuju.

Upitan da li će naredne sezone igrati sa Njukaslom u Čempionšipu, kratko je odgovorio:
“Nadam se da hoću”.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaDžoi BartonČempionšipAleksandar MitrovićAlan Širer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara