""
""

Rajola dovodi dva pojačanja u Inter!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.17. | 10:59

Posle bitke sa Milanom oko Donarume, moćni menadžer radi na transferima dvojice fudbalera u tabor Nerazura

Pre nego što je juče zaledio rukovodstvo Milana porukom da Đanluiđi Donaruma neće produžiti ugovor sa Rosonerima, Mino Rajola je bio na sastanku sa Interovim sportskim direktorom Pjerom Auzilijem. Tema razgovara su bila dvojica Rajolinih klijenata koji bi mogli da završe u Interu kao pojačanja: Blez Matudi i Keni Tete.

Izabrane vesti

Keni Tete (21) je desni bek Ajaksa i holandske reprezentacije koji je do juče bio jednom nogom na korak od transfera u Galatasaraj. Ajaks je prihvatio ponudu Galatasaraju vrednu 3.000.000 evra, Turci su čekali potvrdan odgovor od igrača, ali se onda sve zakomplikovalo. Rajola je rekao mladom klijentu da sačeka 48 sati pre konačnog odgovora jer radi na njegovom transferu u Inter. Tačnije, pokušava da nagovori Nerazure da ga kupe.

Inter traži desnog beka, pominjali su se Konti iz Atalante, Karsdorp iz Fajenorda, Lihtštajner iz Juventusa… Ali svi oni su teško ostvarive ili preskupe mete. Tete je mnogo jeftinija i lakša opcija. Samo je pitanje da li je Inter spreman da ga dovede.

Rajola je iskoristio priliku i da otvori vrata transfera Bleza Matuidija u Inter. Letos je bio na pragu prelaska u Juventus, ali je odbio i zažalio. Kod novog trenera Emerija, Francuz je imao manje bitnu ulogu nego ranijih sezona, nezadovoljan je saradnjom sa španskim trenerom i želi da napusti PSŽ. Međutim, Sveci traže čak 30.000.000 evra za obeštećenje. Što je mnogo ako se zna da igrač ima 30 godina i da ulazi u poslednju godinu ugovora koji ističe u leto 2018. Na Rajoli je da smanji finansijske zahteve Svetaca i onda bi priča bila realna.

Interu je potreban igrač u veznom redu poput Matudija. Spaleti je želeo Najnoglana ili Strotmana, ali Roma je stopirala tu priču. Blindirala je Holanđanina novim ugovorom, a Belgijanac može da ode jedino u slučaju brutalne ponude iz inostranstva.

Na Rajoli da ubedi Inter i PSŽ…

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksBlez MatuidiEredivizijaEvropaFrancuskaHolandijaInterItalijaLiga 1Mino RajolaPari Sen ŽermenSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara