"Đorđe Rakić u napadu"
"Đorđe Rakić u napadu"

Rakićev trenutak inspiracije rešio derbi – Zvezdin minimalac u Novom Sadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.08.14. | 22:18

Prelepim udarcem sa skoro 25 metara iskusni napadač crveno-belih rešio utakmicu na Karađorđu

Đorđe Rakić u napadu"Može biti samo jedan", čuvena je izreka iz popularnog filma Gorštak, a isti je slučaj i kada je reč o šampionskoj trci. I mada je rano pričati o njenom raspletu, Crvena zvezda može da bude zadovoljna jer je dobila prvu od utakmica koje spadaju u kategoriju ključnih. Vojvodina je u Novom Sadu poražena sa 0:1. Iako se ne može reći da je Zvezda nadigrala domaćina. Publika na stadionu Karađorđe videla je ujednačen fudbal u kojem je moglo da bude i više golova.

Ali, nedostajlo je koncetracije u završnici.

Izabrane vesti

U slučaju Voše u trenucima kada je trebalo podeliti završni pas, iako je bilo nebrojeno situacija u kojima su Lale napravile višak. Kad je u pitanju Zvezda koncetracija je nedostajala kada je trebalo matirati Vanju Milinković Savića. Nekoliko izglednih prilika okončane su šutevima koji kao da su ciljali golmana Vojvodine.

Odlučio je tako samo jedan trenutak inspiracije. Đorđe Rakić, čovek kojem su u prva dva kola mnogi navijači Zvezde zamerali na prikazanom i javno pozivali na rokadu u navali ekipe kako bi šansu dobio supertalentovani Luka Jović, poneo je epitet junaka prvog pravog derbija sezone.

Darko LazovićSvaka čast Jagodini, ali upravo je Vojvodina bila ta koja je poslednjih sezona najčešće otkidala bodove večitim beogradskim rivalima. Večeras je pokazala da kvalitetom ne zaostaje mnogo. Naprotiv. Međutim, taj Rakićev udarac urušio je sav trud Novosađana. Lopta na nekih 20 i kusur metara od gola Vojvodine i snažan i precizan udarac u same rašlje Vošinog gola. Milinković Savić je imao loptu na dlanu, ali se ispostavilo da je paradom samo ulepšao remek delo Đorđa Rakića.

On je ubrzo morao van igre zbog povrede ramena, pa je Jović i dobio šansu, ali su izabranici Nenada Lalatovića u nastavku više pažnje obraćali na odbranu svog gola, iako je bilo prilika da osiguraju pobedu koja bi trebalo da bude i oproštajna za kapitena Nenada Milijaša, koji bi trebalo da karijeru nastavi u turskoj Manisi.

Od dresa kluba koji ga je proslavio orpostio se časno - ključnim golovima u dva prva kola. U Novom Sadu je mogao da "odmori". Rakić je drugim golom u sezoni nagovestio da bi mogao taj koji će vući ekipu napred.

Ono što bi Lalatovića možda moglo da raduje još više je to što je odbrana Crvene zvezde nesavladana i posle 270 minuta u novoj sezoni. A svi se sećamo koliko je tu bilo problema prošle jeseni. Pritom, sve to bez pomoći letnjih pojačanja, mada je Nenad Gavrić večeras dobio priliku da debituje.

Bogdan Planić je bio na klupi. Kako igra Darko Lazić ne bi bilo iznenađenja ni da ostane još neko vreme u ulozi rezerve.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 0:1
/Rakić 17/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Nenad Đokić;

Vojvodina: Milinković Savić – Makarić (od 46’ Stojanović), Pekarić, Babić, Nastić – Poletanović, Puškarić – Alivodić, Ivanić, Gaćinović (od 88’ Novaković) – Veselinović;

Crvena zvezda: Rajković – Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović – Kovačević, Milijaš – Lazović, Savićević, Pečnik (od 60’ Gavrić) – Rakić (od 35’ Jović).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaĐorđe RakićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara