""
""

Ranijeri priznao: Lester ima novog Batistutu! Znam samo jednog igrača koji je prešao isti put kao Džejmi Vardi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.15. | 08:59

Šta je zajedničko Vardiju i Batistuti? Pa Klaudio Ranijeri

U srećno vreme italijanskog Kalča, kada su sve svetske zvezde pikale fudbal na "čizmi", čuvena gol mašina Gabrijel Batistuta je u dresu Fjorentine ubeležio čak jedanaest uzastopnih utakmica u kojima je postigao gol. Time je oborio rekord čuvenog igrača Bolonje Ecija Paskutija, koji je tada bio star 30 godina. Bilo je to u uvodnih jedanaest utakmica sezone 1994/1995. Tačno 21 godinu kasnije čudesni Džejmi Vardi je sustigao rekord Premijer lige, koji je do sada čvrsto držao Rud van Nistelroj. A šta je zajedničko Vardiju i Batistuti? Pa - Klaudio Ranijeri.

Izabrane vesti

Italijanski stručnjak koji generalno nije poznat po preteranim trenerskim uspesima uspeo je da u legendarnog golgetera i momka koji se hitrim koracima uzdiže do zvezda usadi toliku dozu samopouzdanja da prosto rade neke stvari kako niko drugi nije. I upravo to ističe Ranijeri, koji sada tvrdi da Lester ima novog Batistutu.
"Batistuta je postigao jedanaest vezanih pogodaka dok je igrao za mene u Fjorentini, to je najbolji niz koji je jedan igrač imao pod mojim vođstvom. Ali Vardi to može da stigne i prestigne. On je Lesterov Batistuta", kaže Ranijeri, koji potom dodaje:
"Čudno je kada Džejmija sada pominjemo u istom kontekstu sa Batistutom, a do pre četiri godine igrao je 'beton ligu'".

Ranijeri je potom otkrio da poznaje još samo jednog igrača koji je prešao put od najnižeg ranga takmičenja do vrha, a koji je kasnije uzeo i titulu.
"U dosadašnjoj karijeri poznavao sam samo jednog igrača koji je napravio takav put. On je igrao za Juventus a zvao se Moreno Toričeli. On je igrao za Karateze u najnižem rangu, a na kraju je uzeo 'skudeto'".

A baš kao nekada Toričeli, koji je kao i Vardi bio radnik u fabrici, Džejmi sada teroriše protivničke mreže i jednostavno ne planira da se zaustavi u skorije vreme. 

Podsetimo, Džejmiju Vardiju nedostaju još samo dva vezana meča kako bi izjednačio rekord engleskog fudbala svih vremena, star 84 godine, koji je svojevremeno postavio Džimi Dan

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija APremijer ligaLester SitiKlaudio RanijeriItalijaGabrijel BatistutaFjorentinaEvropaEngleskaDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara