"Androić i Obradović"
"Androić i Obradović"

Raport iz Istanbula i košarkaško pravilo - ako napraviš frku, igraš u praznoj dvorani

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.11.15. | 19:20

Trenerski tandem iz Fenerhabčea, Androić - Obradović, o napornom ritmu utakmica, derbiju sa Bešiktašem, ali i Noletovoj vladavini

Androić i ObradovićKošarkaši Fenerbahčea, našeg trofejnog trenera Željka Obradovića, zabeležili su dve značajne i ubedljive pobede. Prvo su u Evroligi savladali Bajern (84:67) i osamili se na čelnoj poziciji A grupe, a tri dana kasnije u nacionalnom šampionatu bili ubedljivi i protiv starog dužnika i prvoplasirane ekipe Pinar Karšijake (104:82). Prvi saradnik popularnog Žoca, Vlade Androić, za MOZZART Sport ističe da je ekipa iz Istanbula u nedelju odigrala izvanredno u napadu.
„Sve zamisli trenera Obradovića igrači su u napadu sproveli u delo i usledio je ubedljiv trijumf od 22 razlike. Odavno se nije desilo da tim odigra na takvom nivou kao protiv Bajerna i Karšijake. Uglavnom smo igrali po sistemu toplo-hladno, sad se nadam da smo ušli u seriju dobrih igara“, kaže Androić u razgovoru za naš portal.

U turskom prvenstvu očekuje vas još jedan derbi. U narednom kolu, u subotu 28. novembra, gostujete Bešiktašu?
„Interesantno, čak za sedam, osam utakmica koje igramo u turskom prvenstvu može se reći da nose epitet derbija, bez obzira da li igramo na strani ili kod kuće. Meč protiv Bešiktaša je bez sumnje derbi kola. Za nas je dobro što će se utakmica odigrati bez publike. Prošle sezone naš susret je protekao u napetoj atmosferi, bilo je incidenata i po ovdašnjim pravilima, ako se tako nešto dogodi, klub čiji su navijači izazvali nerede, sledeće sezone igra u praznoj dvorani. Naši domaćini imaju dobar tim, ali igraju promenljivo, tako da smo favoriti u tom duelu“.

Izabrane vesti

Pre Bešiktaša u sedmom kolu A grupe Evrolige, u četvrtak 26. novembra, ugostićete Strazbur. Oni su vam u neku ruku dužnici, zar ne?
Tako je, jedini poraz u grupi doživeli smo od Strazbura. I to ubedljiv. Cilj je da se revanširamo, ali i da angažujemo što više igrača, da raspodelimo minutažu. To je bitno, važnije nego da ubedljivo trijumfujemo, jer sa Strazburom igramo u četvrtak u 19 sati, a sa Bešiktašem u subotu od 15. Imamo manje od 48 sati između dva meča i teško je oporaviti igrače. To nam se već jednom dogodilo“.

Androić i Branko KovačevićVaša grupa je puna iznenađenja i rezultata koji se nisu očekivali?
„To je bilo lako predvideti i pred start takmičenja. Prvo u grupi imate Real i Fener, potom Himki sa respektabilnim sastavom, zatim Zvezdu, koja uz pomoć navijača kod kuće može svakog da dobije, pa  kvalitetne ekipe Strazbur i Bajern. Grupa je ujednačena i svih šest timova vide sebe u daljoj fazi takmičenja. U ostalim grupama nije takva situacija“.

Smatrate da pojedini timovi još uvek nisu „uhvatili“ formu?
„Ne postoji tim koji se nije opekao i za koji može da se kaže da je u potpunoj formi. CSKA je izgubio od Nižnjeg i u Evroligi, Barselona takođe, Efes ima sjajan tim, ali posle odličnog starta doživeli su neke poraze.“

Obradović i KalinićTrener Obradović je za MOZZART Sport već istakao da je cilj Fenera plasman među najbolje četiri ekipe Evrope?
Naravno, i idemo korak, po korak, prvo Strazbur, pa Bešiktaš i tako redom“.

Da li je kumovski tandem iz Fenera, uz stalne razgovore o košarci, našao malo vremena i za druge aktivnosti?
„Evo, gledali smo finale iz Londona, Noleta i Federera, naravno meč smo posmatrali, ali se nije mogao izbeći razgovor o našim sledećim duelima“, rekao je na kraju Androić.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)

(FOTO: Star sport)


tagovi

Željko ObradovićVladimir AndroićVlade AndroićTurskaKK FenerbahčeFenerbahčeEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara