""
""

Rašić za MOZZART Sport: Svaki me Fajnal for na Pariz seti

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.16. | 09:40

Košarkaš Mege govori o susretu sa Grobarim u Pioniru, odnosu između igrača u Megi, čuvenom Fajnal foru u Parizu i košu Džošu Čildresa u polufinalu protiv Olimpijakosa

Kada je Aleksandar Rašić početkom marta potpisao za Mega Leks to je postao njegov čak 14. klub u već dugačkoj i uspešnoj karijeri. Sada sa 32 godine igra u najmlađem timu u Jadranskoj ligi, a naredni meč koji će odigrati je duel protiv Partizana u Pioniru u direktnoj borbi za prvo mesto u grupi B Superlige.

Izabrane vesti

U razgovoru za naš sajt, Rašić je govorio o tom meču, o susretu sa Grobarim u Pioniru, odnosu između igrača u Megi, čuvenom Fajnal foru u Parizu i košu Džoša Čildresa u polufinalu protiv Olimpijakosa.

Rašić kaže da se oseća dobro što je ponovo u srpskoj košarci i da je izuzetno zadovoljan mladim saigračima, njihovim druženjem i energijom.
"Super se osećam što sam ponovo u srpskoj košarci. Okružen sam mladim igračima i uzbuđen sam što ponovo igram domaću ligu. Momci su sjajni i na terenu i van njega, dobro se druže, drugačija je situacija nego u inostranstvu. Tamo sam više vremena provodio sa Amerima, a ova situacija me sada podseća na moje početke u FMP-u. Opet na nekin način prolazim kroz to", kaže Rašić koji sa mladim timom Mege proživljava “drugo odrastanje”.

Sledeća prepreka tom timu je direktan rivač za prvo mesto u grupi i “beg” od Zvezde u polufinalu. Ipak, Rašić se vodi onom “u se i u svoje kljuse”.
"Moramo da pokušamo da održimo svoj ritam i da gledamo isključivo sebe. Protivnik treba manje da nas interesuje. U prvom meču smo poraženi, bilo je povreda sa kojima se borimo. Mnogo je važno da odradimo zadatke koje nam zada trener Milojević. Daćemo sve za pobedu, a ako to bude više od četiri razlike sa koliko je Partizan slavio u prvom meču u tom bolje", kaže Rašić.

KVOTE ZA DERBI KOŠARKAŠKE SUPERLIGE

Ovo će biti prvi susret Rašića sa Grobarima u Pioniru. Do sada nije imao priliku da igra protiv svog bivšeg kluba, ali ističe da će potruditi da se koncentriše na parket.
"Svi znaju kako je igrati protiv Partizana u Pioniru, a meni će ovo sada biti prvi put otkada sam otišao iz kluba da igram protiv Partizana. Kakav će biti doček navijača? Pozitivan naravno, nema razloga da tako ne bude. Ali, zaista ću se truditi da se koncentrišem samo na teren. Ipak sam profesionalac, znate kako to ide", rekao je Rašić, a potom se prisetio scena sa Fajnal fora u Parizu.

Kaže, kad god se igra završni turnir – kaže- seti se meča sa Olimpijaksom.
"Svaki put kada gledam Fajnal for setim se te sezone. I stalno me svi tada pitaju za Pariz. Stvarno je bila veoma uspešna sezona. Na toj utakmici odlučio je samo jedan skok i pogodak iz odbojke Čildresa… Evo, i u Berlinu je jedan skok (Hrijape prim.aut) rešio meč", prisetio se Rašić.

Ono što sigurno zanima većinu navijača crno-belih - da li je bilo šanse da ove sezone obuče dres Partizana pre Mege?
"Znate, Partizan je popunjen na toj poziciji, a Mega je imala dosta problema zbog povreda. Zvao me je menadžer, predložio mi da dođem u Megu i ja sam pristao da odigram do kraja sezone kada ćemo videti dalje kako i šta. Možda ostanem, možda odem u inostranstvo, to ćemo videti jer se na leto popunjavaju rosteri pa će tada biti jasnija slika".

A, da li je ranije bilo šanse i razgovora sa Partizanom?
"Nije, stvarno nije", zaključio je Rašić koji je u karijeri osvojio tri Jadranske lige, dva šampionata Srbije, tri kupa Radivoja Koraća (sa Partizanom), Bundesligu (sa Albom), italijansku Seriju A i kup te zemlje (u dresu Sijene).

Ove sezone će pokušati da se domogne trećeg domaćeg trofeja, ali sada u dresu Mega Leksa koji je ove sezone već podigao trofej namenjen pobedniku Kupa Srbije.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanMega LeksAleksandar Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara