"Paulo Bento"
"Paulo Bento"

Raspad posle Milivojevićeve prodaje - Bentu otkaz u Olimpijakosu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.17. | 16:13

Serija od tri poraza bez postignutog gola presudila

Paulo BentoPrvi put posle 2009. godine - Olimpijakos će u jednoj sezoni imati četvoricu trenera. Barem. Posle Marka Silve i Viktora Sančeza, koji je morao da ode posle ispadanja od Hapoel Ber Ševe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, otkaz je uručen i Paulu Bento.

Portugalcu je presudila crna serija od tri poraza bez postignutog gola posle koje se prednost nad najbližim rivalom, Panionosom, istopila na i dalje solidnih sedam bodova. Međutim, igra nije bila na nivou, a klub koji je u svojoj zemlji navikao da dominira jednostavno ne prašta ovakve rezultate.

Izabrane vesti

Mediji su Bentu zamerali na tome što ne uspeva da razmrda ekipu, a pisali su i o lošim odnosima sa brojnim igračima unutar svlačionice. Sad već bivši trener pravdao se tvrdnjom da mu je ekipa značajno oslabljena u januarskom prelaznom roku u kome je uprava za 12.000.000 kineskoj Tijenđin Tedi prodala Brauna Idejea i što je Bentu mnogo bitnije - Luku Milivojevića Kristal Palasu za 12.800.000.
"Kada izgubite ključne igrače, to više nije isti tim. Sredinom januara bili smo jedna ekipa, sad smo sasvim drugačija. Svaki klub će biti oslabljen ako izgubi dva glavna igrača. Ne koristim to kao izgovor, to je jednostavno realnost", govorio je Bento.

Gazdi Evangelosu Marinakisu to se nije nimalo dopalo, pa je već sutrada doneo odluku o smeni šefa struke. Tajming baš i nije idealan, jer Olimpijakos u četvrtak igra prvu utakmicu sa Bešiktašom u osmini finala Lige Evrope. Ali ako verujete da će Bentov naslednik Vasilis Vuzas, dosadašnji trener U20 tima, uspeti da probudi ekipu - kec se plaća kvotom 2,35. Dupla šansa X2 vredi primamljivih 1,59.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaGrčkaLiga EvropeLuka Milivojevićmeđunarodni fudbalOlimpijakosPaulo Bento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara