"Serhio Rodrigez"
"Serhio Rodrigez"

Real poveo 1:0, Katalonci grme da su pokradeni u poslednjem napadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.13. | 21:54

Kontroverzna završnica prvog meča finalne serije plej-ofa u Španiji

Serhio RodrigezReal je kao domaćin savladao Barselonu u prvom meču finalne serije Endesa lige, ali više će se u narednim danima govoriti o načinu na koji su Madriđani stigli do pobede nego o samoj utakmici.

Osam sekundi pre kraja vođstvu Reala 73:72 Serhio Ljulj je promašio šut, Viktor Sada, najbolji strelac Barselone na utakmici, je pokupio skok i stuštio se ka košu Madriđana kada mu je lopta ispala iz ruku u aut. Čini se posle faula Serhia Rodrigeza. Usledili su ogromni protesti Katalonaca i tehnička greška dosuđena Huanu Karlosu Navaru kojom je definitivno odlučeno pitanje pobednika. Pogledajte sporan detalj.

Izabrane vesti

„Ovo je skandalozno“, kiptio je od besa kapiten Barse Huan Karlos Navaro posle utakmice. „Čačo je priznao Sadi da je napravio faul,  ali kad već nije dosuđen, lopta je morala da pripadne nama.“

Navaru je zasmetalo i to što je Real šutnu 32 slobodna bacanja na spram 19 koliko je izvela Blaugrana.
„Nije samo poslednja odluka bila čudna. Svaka sporna lopta je išla njima, a i šutnuli su mnogo više slobodnih bacanja od nas“.

Brazilac Marselinjo Uertas bio je još oštriji.
"Ovakve stvari se ponavljaju. Izgleda da neko ima nešto protiv nas i to je već počelo da nas zamara".

Serhio Rodrigez nosio je Real u završnici. Prvo je pogodio koš uz faul, a onda i trojku za 71:72. Ipak, sve je najviše interesovala njegova reakcija na spornu odluku
„Moguće je da sam napravio faul, ali nije dosuđen. Bilo je mnogo sličnih situacija tokom utakmice. Sve se odigralo veoma brzo i sudije zbog gužve nisu mogle najbolje da vide situaciju“, rekao je junak Realove pobede.

Barselona je većim delom utakmice imala kontrolu rezultata. Katalonci su dobili drugu četvrtinu sa 31:14 i tako stekli prednost koju su držali do pred sam kraj. Na početku poslednje deonice posle trojke Navara imali su 11 razlike, ali je Real uspeo da napravi preokret i uvede utakmicu u dramatičnu završnicu.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvroligaEvropaHuan Karlos NavaroKK BarselonaKK Real MadridMarselinjo UertasSerhio LjuljSerhio RodrigesŠpanijaViktor Sada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara