""
""

REGIONALNA LIGA? Levski ugostio Partizan, Dinamo i lidere sa Balkana, Zvezda nije došla

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.03.13. | 18:00

Predstavnici crno-belih boravili u Sofiji zajedno sa izaslanicima zagrebačkog Dinama, praške Sparte, Ferencvaroša, Spartaka iz Trnave, Sarajeva, ljubljanske Olimpije…

 

Izabrane vesti

Stara tema, novo poglavlje, isti zaključci. Dok UEFA ne da zeleno svetlo, od regionalne lige na ovim prostorima neće biti ništa.

Juče je u Sofiji organizovan sastanak najjačih klubova regiona u organizaciji bugarskog Levskog. Pored domačina Levskog, bili su prisutni predstavnici Partizana, zagrebačkog Dinama, Sarajeva, Olimpije, Ferencvaroša, Sparte iz Praga, Spartaka iz Trnave… Na sastanak je bila pozvana i Crvena zvezda, ali njen predstavnik Stefan Pantović, zbog brojnih obaveza u klubu nije mogao da doputuje u Sofiju. Partizan je na sastanku predstavljao portparol Nenad Danilović.

Svi pomenuti klubovi su članovi regionalnog udruženja EKA koje se sastaje par puta godišnje da bi klubovi razmenili iskustva i popričali o aktuelnostima i problemima koji su slični. Raspravljalo se i o raspodeli TV prava u takmičenjima pod okriljem UEFA. Tema regionalne lige je samo pomenuta na sastanku, ali o njoj nije bilo neke veće debate, jer konačnu odluku o eventualnoj zajedničkoj ligi donosi UEFA. Pomenuti su neki stari stavovi, ali nikakvi konkrentni koraci nisu napravljeni. Stav Mišela Platinija je nepromenjen kada je u pitanju stvaranje regionalnih takmičenja i on za sada odbija ovakve ideje. 


tagovi

BugarskaFK Crvena zvezdaMarćin VasilevskiFK Partizanregionalna ligaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara