""
""

Renato Kuri čeka pobedu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.17. | 10:01

Peruđa nije slavila na šest prethodnih utakmica, a izlazak iz krize najavila je remijem u prošlom kolu. Na redu okršaj na domaćem terenu sa Avelinom, koga je pobedila na pet poslednjih dvoboja

U poslednjem susretu 13. kola italijanske Serije B snage će da odmere dva tima iz sredine tabele, s tim da 15. Peruđa trenutno ima dva boda manje od 12. Avelina. Međutim, zato domaćin može da se pohvali da je slavio u prethodnih pet međusobnh okršaja, a posebno je ubedljiv bio lani, kada je kod kuće slavio sа 3:0, pa u gostima sа čak 5:0.

Izabrane vesti

Shodno tome, sasvim je logično da u taboru Peruđe i sada očekuju tri boda protiv Avelina, pogotovo jer se i jedni i drugi već neko vreme nalaze u rezultatskoj krizi. Naime, tim sa Renato Kurija je posle sjajnog otvaranja sezone, kada je u prva četiri kola upisao tri pobede i jedan remi, u poslednjih šest kola uspeo da osvoji svega bod, i to upravo minule sedmice na gostovanju Kremonezeu.

A do tog remija su došli pod palicom novog trenera Roberta Brede, koji je na klupu Zmajeva stigao umesto Federika Đuntija, i to pošto je tim vezao čak pet poraza. Ipak, osvojen bod trebalo bi da mu bude podstrek da pred svojom publikom pobedi Avelino. Izabranici Valtera Novelina ove sezone imaju dosta problema na gostovanjima. Što se tiče izostanaka, trener Breda u ovom trenutku ne može da računa samo na povređenog golmana Rosatija i defanzivca Del Pretea. U timu Peruđe najveća opasnost preti od ofanzivaca Di Karminea i Kvang-Song Hana iz Severne Koreje, koji su do sada postigli po šest golova.

Kada je reč o gostima, i oni ovaj susret dočekuju u nešto slabijoj formi od one koju su imali na startu. Na prethodnih pet utakmica, Vukovi su poraženi četiri puta uz jednu pobedu, i to pre dva kola na domaćem terenu protiv poslednjeplasiranog Pro Verčelija. Posle toga pali su u Parmi, što im je peti gostujući poraz u ovoj sezoni.

Upravo zbog toga očekuje se da iskusni Novelino, koji je trenersku karijeru počeo upravo na Renato Kuriju, protiv Peruđe napravi nekoliko promena u startnoj postavi, pogotovo u sredini terena gde nekako najviše škripi pošto su se povredili Gavaci i Morozini. Osim njih dvojice, za ovaj susret ne konkuriše ni odranije povređeni defanzivac Ricato, dok je nastup rovitog veznjaka Moretija pod znakom pitanja.

ITALIJA 2 - 13. KOLO

Petak
Peskara - Palermo 2:2 (1:2)

Subota
Breša - Venecija 1:2 (0:0)
Karpi - Askoli 4:2 (2:2)
Ćitadela - Ternana 1:1 (1:0)
Fođa - Kremoneze 2:3 (2:2)
Frozinone - Parma 2:1 (2:1)
Novara - Pro Verćeli 0:1 (0:0)
Salernitana - Bari 2:2 (2:1)
Virtus Entela - Ćezena 2:2 (1:2)

Nedelja
Empoli - Specija 1:1 (0:0)

Ponedeljak
20.30: (1,90) Peruđa (3,45) Avelino (3,80)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

AvelinoItalijaPeruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara