"Strelac Rendulić"
"Strelac Rendulić"

Rendulić presudio mađarskom drugoligašu, izgleda da je Frimpong ono što je Zvezda tražila

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 15:46

Crveno-beli u podmlađenom sastavu minimalnim rezultatom savladali Šopron - 1:0

Strelac Rendulić

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u prvoj utakmici druge faze priprema na Kipru. Srpski šampion je u kombinovanom sastavu savladao mađarskog drugoligaša Šopron golom Zorana Rendulića na početku drugog poluvremena i tako krunisao terensku inicijativu koju je imao tokom gotov čitave utakmice - 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Crveno-beli su imali više od igre i konstantno su se trudili da loptu drže na protivničkoj polovini, ali nije to bio meč sa previše izrazitih šansi pred oba gola. Zvezda je tražila svoju šansu da reši pitanje pobednika i nju je iskoristio iskusni defanzivac, koji je odlično reagovao nakon centaršuta sa leve strane i sa ivice peterca prosledio loptu u protivničku mrežu.

Rendulić je igrao u tandemu sa Abrahamom Fimpongom, koji se izuzetno brzo uklapa u Zvezdin sistem, odlično čita igru protivnika i u nekoliko navrata je pravovremeno prekidao napadačke akcije Šoprona. Nedostatak u visini nadoknađuje svojom brzinom, što je srpskom šampionu od velike važnosti s obzirom da konstantno igra na protivničkoj polovini.

Na ofanzivnim bokovima od starta utakmice našli su se Milan Senić i Luka Andžić, koji su svojom brzinom često pravili dosta problema protivničkoj odbrani, ubacivali lopte ka napadačkom tandemu Orlandić - Vujaklija, ali je promena rezultata stigla tek na početku drugog poluvremena.

Šansu na desnom beku dobio je i Stefan Milošević, koji je sasvim solidno odradio svoje zadatke, dok se sa suprotne strane često isticao kapiten Mihailo Ristić, apsolutni lider Zvezdinog tima na ovoj utakmici.

Mladi fudbaleri su danas dobili šansu, a srpskog šampiona već u četvrtak od 14 časova očekuje provera protiv rumunske Olimpije Satumare, gde će na teren verovatno igrači koji su izneli najveći teret u prvom delu sezone.

Crvena zvezda je meču počela u formaciji 4-1-3-2: Supić - Milošević, Frimpong, Rendulić, Ristić - Račić - Senić, Adžić, An. Luković - Vujaklija, Orlandić;

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abraham FrimpongFK Crvena zvezdaSrbijaSuperligaZoran Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara