Razočaran: Jasmin Repeša
Razočaran: Jasmin Repeša

Repeša: Za 57 godina karijere nisam doživeo ovakav linč, moram da bacim ispljuvano odelo

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.19. | 21:26

Trener Budućnosti rezigniran dešavanjima u Pioniru

Nezadovoljan je napustio Beograd trener Budućnosti Jasmin Repeša. Njegov tim izgubio je obe uvodne utakmice finalne serije i nalazi se nadomak gubitka statusa evroligaša sledeće sezone.
"Što se tiče utisaka, pre svega bih čestitao stručnom štabu i igračima Crvene zvezde na dobro odigranoj utakmici i na više nego zasluženoj pobedi", istakao je u startu Repeša.

Potom je otvorio rafal po beogradskoj publici.
"Što se tiče utisaka, utisci na mene su sasvim nešto drugo nego košarkaški. Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i teške utakmice i zahtevne utakmice i sa reprezentacijom i na F4 i prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam ni doživeo, ni video u svom životu. Žao mi je što je to tako, pre svega radi košarke i radi svih nas, radi vas...", istakao je hrvatski stručnjak.

Izabrane vesti

Zatim i nastavio...
"Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovde, do završetka samog, da moram baciti odelo jer je puno pljuvačke... To je nešto što verovatno ni u Srbiji niko ne opravdava. Igrao sam derbije u Bolonji, koji ima puno tenzije, ali kažem, sve to ima granicu do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo, nemojte me pogrešno razumeti. Među svojim prijateljima imam veliki broj Srba i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dajem ih za sve na svetu. Sačuvao sam ih kad su bili teški trenuci i ostali smo svi zajedno. Međutim, ovo... Najblaža reč koja se može reći je pisihatrija najvećeg reda. Ko je kumovao i zašto je to tako to je iz oblasti ljudi koji se bave time. I da se igra u Podgorici, ne vidim smisao apsolutno nikakav. Jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, daleko je od granica terena... I strašno mi je žao. Neću dalje, jer bih onda morao da pričam još neke stvari koje pre svega kao čovek, a ne kao trener ne bi trebalo da kažem. Osetio sam potrebu da to kažem."

Još malo o uništenom odelu...
"Trebao sam da donesem sako, da vidite na šta to liči. Ničim izazvan. Ne znam ko je od nas bilo kojim gestom i reakcijom i na terenu i van njega napravio nešto da bi to bio takav linč. Još jednom, ne umanjujem zasluge Zvezde za pobedu, za zasluženo 2:0 i za njihov odnos koji jesu imali", napomenuo je Repeša.

Da li je zaista ovo najgora atmosfera u kojoj je igrao? Partizan - Cibona, Beobanka - Zadar? Da li je ovo bilo zaista najgore?
"Apsolutno kažem da se ovo ne može nazvati atmosferom, već linčom. Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako treba da ih bude i za narednih 20 i 40 godina, onda to neka vama ide na dušu. Ne znam šta vam moram reći. Najteže je onome ko je izgubio onoga najbližeg, sina, brata, sestru dece. Bilo je i ovde svega, bombardovanja... Ali, danas, 2019. godine ovakav odnos... Oprosti mi, ali ja to ne prihvatam."

Šut, šta još nije štimalo u igri Budućnosti?
"Ne mogu posle ovakvog poraza da dam bilo kakve komentare na igru. Mislim da je besmisleno. Od dolaska, od guranja, pljuvanja, tunela... Raspitaj se šta je sve bilo... Verovatno je tu bilo i straha. Ne bih ulazio u to. Posle minus 40 nema smisla pričati šta je bilo dobro, a šta nije."

Da li je moguć preokret posle 0:2?
"Uvek verujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom... Što se tiče sportskog dela - apsolutno verujem. Međutim, molim vas razumite me kao čoveka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dole kao čovek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svetu. Međutim... Ne mogu razumeti, zaista, i neću razumeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko."

Da li je uvertira u ove mečeve bila reakcija na prethodne godine?
"Znam da je bilo tenzije, ali nisam se bavio time. Pošto sam sa Ilićem popio kafu pre utakmice. Juče sam video suseda iz Čapljine koji sad živi tu, ručali smo. Zvezdaš je veći nego svi zajedno. Ako sad počnem da pričam, pogrešno ćete me shvatiti. U svojoj porodici imam sve i moj najveći dobitak nije ni sportski, ni ekonomski, već najveći da sam ih sve zadržao. To mi je najveći dobitak. Ko je kriv? Ustaše, Šiptari, ustaše, pravoslavci, Crnogorci, Nemci, Slovenci... Ne znam ko više nije kriv. To je kolektivna histerija. Gledajte ljude u oči, kako pene, pljuju, galame... To ne mogu da shvatim. Strah me je da me pogrešno ne shvatite. Samo to."

Na kraju i povratak na košarkaške teme...
"Posle minus 40 ne bih radio analizu. Besmisleno je. Zvezda je u obe utakmice bila bolja i čestitam im za to", zaključio je Jasmin Repeša.

Foto: MN press


tagovi

Jasmin Repeša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara