Revolucija! Lev precrtao Milera, Humelsa i Boatenga

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.19. | 15:23

Birof: Ovo je put za povratak na krov sveta...

Najavljeno učinjeno - počinje revolucija u nemačkom nacionalnom timu, a sprovodi je čovek koji je i pored debakla u Rusiji i ispadanja u grupnoj fazi Mundijala dobio poverenje da nastavi sa radom - Joakim Lev. 

Kako ovog popodneva javljaju nemački mediji selektor Pancera otputovao je u Minhen zajedno sa svojim pomoćnikom Markusom Sorgom i direktorom reprezentacije Oliverom Birofom i saopštio trojici zvezda Bajerna da više ne računa na njih. U pitanju su Tomas Miler, Mats Humels i Džerom Boateng, trio koji je uz Tonija Krosa, Filipa Lama i Mesuta Ozila činio okosnicu šampionske ekipe 2014. u Brazilu. 

Izabrane vesti

Posle debakla u Rusiji otpao je Sami Kedira, nedugo zatim oprostio se i Mesut Ozil, a nakon što je Lev precrtao još trojicu ključnih šrafova jasno je da ćemo već od utakmice sa Srbijom 20. marta, gledati neku potpuno novu, daleko mlađu Nemačku. 
"Ovo je godina novog početka za našu reprezentaciju. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali krajem 2018, da nastavimo s promenama i podmlađivanjem. U nacionalni tim više neću pozivati Milera, Boatenga i Humelsa. Meni je bilo jako važno da im to pre svega ovoga lično saopštim. I to sam učinio danas. Oni su veliki igrači, sa njima smo postigli mnogo uspeha, ali u nacionalnom timu je potrebno postaviti novi kurs, za budućnost. Želim da ekipi dam novo lice. I uveren sam da je ovo pravi put. U godini kvalifikacija za EURO šaljemo jasan signal - želimo podmlađivanje reprezentacije. Mladim igračima potreban je prostor da bi se dalje uspešno razvijali", poručio je Jogi Lev.   

Direktor Oliver Birof bio je mnogo kraći: "Ovo je najbolji način i put za povratak na vrh sveta"

E, ovo se zove hrabrost. 

Kapa dole Nemcima, po ko zna koji put. 

Foto: Reuters


tagovi

Joakim LevMats HumelsTomas MilerDžerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara