Rezzime jučerašnjeg dana (petak): Sosijedad i Koventri debelo podbacili

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 06:59

Pročitajte ko vam je doneo novac 23. februara, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

LEVERKUZEN - MAJNC (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:1

Titula ne može da se osvoji na sreću, ali kada imate odnos prema igri kakav je u ovoj sezoni imao Bajer iz Levekuzena, onda zaslužujete da vas na putu ka najvažnijem trofeju isprati i fortuna. Upravo je sreća bila najveći saveznik ekipe Ćabija Alonsa u večerašnjem okršaju sa davljenikom Majncom, s obzirom na to da je odlučujući pogodak na utakmici u 68. minutu stigao kao posledica kobne greške golmana gostiju Robina Zentnera - 2:1 (1:1).

Opširnije OVDE.

BOLONJA - VERONA (tip 1, kvota 1,58) - rezultat 2:0

Bolonja je nastavila fantastičan niz rezultata, ostvarila petu uzastopnu pobedu na svom terenu, pa se večeras osamostalila na četvrtom mestu Serije A, zahvaljujući pobedi nad Veronom Domaćin nije dominirao čitavu utakmicu, dosta se mučio na njenom samom početku, ali je bio istrajan dok nije postavio stvari na svoje mesto. Što je utakmica odmicala, to je sastav Tijaga Mote bio konkretniji na protivničkoj polovini, a onda su stigli i golovi.

Opširnije OVDE.

UTREHT - HERAKLES (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 1:0

Odlično igraju "Građani katedrale" od početka godine. Tokom januara i februara Utreht je odigrao sedam prvenstvenih utakmica i zabeležio četiri pobede i tri remija. Pobedonosni gol na Galgenvardu ove večeri dao je danski ofanzivni vezista Viktor Jensen u 79. minutu. Zahvaljujući dobrim partijama u poslednje vreme tim Rona Jansa podigao se do sedmog mesta na tabeli i u finišu sezone biće takmac za plasman u evropska takmičenja. Herakles je 14. sa samo četiri boda više od tima koji je na poziciji plej-ofa za ispadanje.

MEC - LION (tip 2, kvota 2,00) - rezultat 1:2

Ekipa Pjera Saža trijumfovala je na gostovanju Mecu 2:1 (1:1), a početak utakmice nije nagoveštovao da će nastaviti pobednički niz. Gruzijski napadač Žorž Mikautadze, koji je početkom leta prošle godine bio dovođen u vezu s prelaskom u Crvenu zvezdu ponovo je počeo kontinuirano da daje golove od kada se vratio iz Ajaksa na pozajmicu, a ove večeri doveo je domaćina u vođstvo u 13. minutu. U poslednjim trenucima prvog poluvremena izjednačio je Olimpik novim pogotkom Aleksandrea Lakazeta, da bi trijumf gostima doneo akvizicija iz Vest Hema Said Benrahma u 60. minutu.

Opširnije OVDE.

POGON ŠĆEĆIN - LKS LOĐ (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 4:2

Prava goleada viđena je u Šćećinu. Pogon je kao domaćin trijumfovao protiv LKS-a 4:2, a u finišu su se strelci raspucali. Čak četiri od šest pogodaka viđeno je u poslednjih pola sata utakmice, a za domaćina je Aleksander Gorgon bio dvostruki strelac.

KLUŽ - DINAMO BUKUREŠT (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 4:0

Novi kiksevi u rumunskom prvenstvu nisu dozvoljeni fudbalerima Kluža. Sedam bodova zaostatka (uz utakmicu više) za vodećim FCSB-om ima tim sa stadiona Doktor Konstantin Radulesku i na svakoj sledećoj utakmici potencijalni gubitak bodova mogao bi da označi kraj nadanja da tim čuvenog Adrijana Mutua može da povrati titulu. Večeras je posao odradio odlično, iako nije tako izgledalo posle prvog poluvremena. Mučio se Kluž do 52. minuta, a onda je Danijel Birligea načeo goste iz prestonice u 52. minutu. Do kraja je dva gola dao Nigerijac Filip Otele i jedan Hrvat Karlo Muhar.

PRECRTANO

DEN HAG - MASTRIHT (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:2

Ispao je 2021. godine Den Hag iz Eredivizije i u prethodne dve sezone bezuspešno je pokušavao da se vrati u najviši rang holandskog fudbala. U aktuelnoj takmičarskoj godini zauzima treće mesto na tabeli, a nimalo od pomoći timu Darija Kalezića neće biti ni remi protiv Mastrihta, 11. tima na tabeli. Domaćin još može i da slavi što je osvojio bod, uzimajući u obzir da je poraz izbegao u trećem minutu nadoknade golom Aleksa Šalka.

GRONINGEN - HELMOND (tip 1, kvota 1,37) - rezultat 0:0

Proleća prošle godine najnižu tačku u novijoj istoriji dostigao je Groningen prvim ispadanjem iz Eredivizije posle 24 godine. Učestvovao je klub sa Euroborga nekada i u evropskim takmičenjima, ali sada tavori u drugoj ligi i nije na dobrom putu da povrati status prvoligaša. U duelu 27. kola odigrao je nerešeno protiv Helmonda, peti je na tabeli i sa sve manjim šansama za uspeh u tekućoj sezoni. Nadu će pokušati da pronađe u plej-ofu, u kom će učestvovati ekipe od trećeg do osmog mesta. Pobednik tog plej-ofa ide u baraž za ulazak u prvu ligu protiv 16. na tabeli Eredivizije.

KOVENTRI - PRESTON (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 0:3

U duelu dva tima na ivici tone plasmana u baraž za Premijer ligu, Preston je napravio iznenađenje i ubedljivo trijumfovao na gostovanju Koventriju. Sva tri gola gost je dao u prvom poluvremenu, a u strelce su se upisali Emil Ris Jakobsen i Vil Kin, dok je autogol dao Bobi Tomas. Preston je sada sedmi, a Koventri osmi na tabeli Čempionšipa.

SOSIJEDAD - VILJAREAL (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 1:3

Vratio se Aleksander Serlot na stadion koji je minule sezone zvao svojim domom i zario mač u srce navijačima Real Sosijedada. Golom sudijskoj nadoknadi doneo je presudu u San Sebastijanu, pošto je prethodno zadnji vezni Santi Komesanja sa dva pogotka "podgrejao" domaćina. Na kraju, iznenađujućih 1:3 u Baskiji.

Opširnije OVDE.




tagovi

rezzime danarezzimeklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara