Rikardo vezao pet komada u Humskoj: Partizanovih pola sata iz udžbenika, pa drhtanje na kraju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.12.18. | 20:18

Crno-beli savladali Zemun na kraju 19. superligaškog kola - 1:0

Pola sata iz udžbenika. Možda ponajboljih Partizanovih ove jeseni. Podsetio je u uvodu meča sa Zemunom Parni valjak kako je primoravao na kapitulaciju odbrane Bešiktaša i Crvene zvezde, delovao prijemčivo navijačkom oku, nadahnuto i poletno, a zatim se ukupao i dok je kazaljka obrtala 60 krugova najpre umešno čuvao vođstvo, pa paničnim reakcijama odbrane podsetio koliko je psihološki nestabilan, međitim, nije dozvolio da u Humsku 1 kroče duhovi bliske prošlosti koji su znali da odnesu bod(ove).

Jeste minimalan, ali trijumf nad Zemunom (1:0) greje srca Grobara pre svega zbog uvodnih sekvenci i načina na koji je zaslužen. Jurišom, napadom u talasima, velikim brojem obećavajučih situacija, od kojih je tek jedna pretvorena u pogodak vredan slavlja na koncu 19. superligaškog kola. Ispostaviće se, dovoljan da brzopotezno zaleči rane iz Lučana.

Izabrane vesti

I da Topčidersko brdo posvedoči stvaranju nove serije, jer je posle Vojvodine (2:0), Radnika (2:0) i Dinama (6:0) poviše Autokomande razoružan još jedan tim iz donjeg doma tabele. U svim tim mečevima strelac je bio Rikardo Gomeš, baš kao i večeras potvrdišvi da izrasta u verovatno najučinkovitijeg pojedinca u ekipi Zorana Mirkovića ove sezone. Njegov mat iz 27. minuta bio je osmi prvenstveni, 12. ako se računaju sva takmičenja, a peti uzastopni pred domaćom publikom. Pokazatelj da mu Humska i te kako prija.

Špic sa Zelenortskih Ostrva je preciznim hicem, iz prve, na centaršut Nemanje R. Miletića, neke od Grobara podsetio na akciju Vujadina Stanojkovića i Gorana Stevanovića iz čuvenog revanša sa milanskim Interom pre 28 godina. Na taj način, prvi napadač osvajača Kupa Srbije podebljao je statistiku, ali je pre i posle toga propustio priliku da do vrha napuni mrežu Marka Miloševića. Golman Zemuna mu je jednom ukrotio udarac glavom (!?), jednom paradom, u nastavku skraćivanjem ugla, a umesto da to bude pravi Parni valjak, koji melje protivnika, Partizan je posle tih šansi neobjašnjivo stao.

gallery

Mic po mic, povlačio se na svoju polovinu, možda i svesno prepustio loptu i prostor Zemunu, igrao na kontre (na svom terenu!?) i imao sreće da u nekim situacijama prođe nekažnjeno. Ruku na srce, nisu Gornjovarošani imali priliku iz kategorije izrazitih, međutim, čim su preko Miljana Vukadinovića zapretili u uvodnoj fazi meča postalo je jasno da žele da igraju fudbal. Što su i pokušali puleni Dejana Švabe Đurđevića u drugom delu, ali konfuzne reakcije odbrane domaćeg tima nisu uspeli da iskoriste. Iako im se „crtalo“, da kao u martu ove godine, izvuku remi u Humskoj. Ovoga puta nisu uspeli. A nije da nisu imali šanse...

Opet, ostaće utisak da su prikazali više nego što su dobili i da su ako ovako hrabri budu u nastavku sezone mogu da računaju na neki bod, na skori prekid niza bez datog gola, koji, zaključno sa večerašnjom, traje već pet utakmica. 

SUPERLIGA SRBIJE, 19. KOLO

PARTIZAN – ZEMUN 1:0
/Rikardo 27/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 1.000
Sudija: Lazar Lukić (Beograd)
Žuti kartoni: Zdjelar (Partizan), Azemović, Markaić (Zemun)

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Zakarić, Pantić, Ivanović (od 82. Šćekić) – Nikolić (od 71. Tošić), Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

ZEMUN: Milošević – Stojković (od 59. Podunavac), Azemović, Trajković, Živković – Đalović, Toševski – Vukadinović, Milutinović, Tomić (od 69. Kovačević) – Mrkaić (od 80. minuta Somaeb). Trener: Dejan Đurđević.

Superliga, 19. kolo:

Sreda

Mladost Lučani - Dinamo Vranje 2:0 (1:0)
/Pejović 35, Radivojević 75/

Radnik - Rad 1:0 (1:0)
/Pantelić 27/

Vojvodina - Mačva 1:0 (1:0)
/Arsić 27/

Čukarički – OFK Bačka Palanka 3:0 (1:0)
/Mudrinski 27, 53, Kajević 51/

Napredak - Proleter 1:0 (1:0)
/Vulić 40pen – Vujaklija 58/

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (0:2)
/Čečarić 90 - Gobeljić 36, Ben 41, 69/

Voždovac  - Radnički (0:1) 0:0
/Stanisavljević 63pen/

Partizan – Zemun 1:0 (1:0)
/Rikardo Gomeš 27/

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Rikardo GomešFK ZemunFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara