Rim sad baš mrzi Gorana Pandeva, Lacio ne ume da igra utakmice koje mora rutinski da dobija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.18. | 22:33

Đenova slavila sa 2:1

Bila je to idealna prilika da se Rimljani učvrste na mestu koje garantuje plasman u Ligu šampiona. Domaći teren, protivnik iz donjeg doma. Ali ako ste se pitali kako su Napoli i Juventus pobegli tako daleko, večeras ste na Olimpiku dobili i odgovor: Lacio jednostavno nije tim koji ume da dobija utakmice koje mora. Bar ne još. Đenova se iz Večnog grada vratila sa tri boda u džepu - 2:1 za kraj 23. kola Serije A.

I nije samo rezultat problem. Problem je bila i igra, a posebno to što je taj pobednički gol pao u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Dijego Laksalt i drugi put zatresao mrežu domaćeg tima. Prvi mu nije priznat, ali kod drugog nije bilo nikakve dileme. Šok na Olimpiku, lopta u mreži Tomasa Strakoše

Izabrane vesti

Ostaće Lacio treći na tabeli, po svemu prikazanom zaslužio je da tu bude i na kraju sezone, ali za neki veći iskorak moraće da nauči da ovakve mečeve rešava u svoju korist.

Još veća muka je ta što je nebeskoplavima život zagorčavao i Goran Pandev, igrač kojeg je Lacio stvorio, samo da bi on posle rasprave sa Klaudijem Lotitom tužbom sebi obezbedio čiste papire (istina, neljudski se prema njemu poneo prvi čovek rimskog kluba). A da se te negativne uspomene vrate pobrinuo se sam Pandev kada se u prvom, nimalo sadržajnom poluvremenu, previjao po terenu od bolova sve dok nije video da je sevnula kontra Đenove i odmah ustao da pokuša da iskoristi situaciju.

Tu glumu mu domaći nisu oprostili, pa su zvižduci sa tribina vratili u znatno jačem intenzitetu. Uzvratio je makedonski golgeter i to surovo. U 55. minutu zaspala je Lacijeva odbrana… Pandev nikad ne spava.

Odgovor je stigao maltene momentalno. Martin Kaseres je oštro centrirao sa desne strane, a kapiten Marko Parolo ispružio nogu i mangupski skrenuo loptu toliko da Matiji Perinu nije bilo dovoljno ni što se ispružio koliko je dug. Lacio je izjednačio.

Ali ako ste očekivali da će na temelju tog gola Lacijali još jače krenuti u napad - prevarili ste se. Doduše, jesu napadali izabranici Simonea Inzagija, ali u odsustvu Sergeja Milinković Savića nedostajao je i taj završni pas. Sve što su uradili u završnoj trećini terena bilo je prilično jalovo. Felipe Anderson i Nani su u igru ušli sa klupe, uzalud. I onda kazna. Prvi put su se provukli. Posle jedne loše intervencije Martina Kaseresa Dijego Laksalt je matirao Strakošu za 2:1 Đenove, ali je sudija Fabio Mareska posle konsultacija sa monitorom poništio taj gol pošto je Urugvajac dirao loptu rukom. Međutim, ni video tehnologija nije mogla da pomogne u drugom minutu sudijske nadoknade... 

Serija A, 23. kolo:

Subota:

Sampdorija - Torino 1:1 (1:1)
/Toreira 11 - Akva 25/

Inter - Krotone 1:1 (1:0)
/Eder 234 - Barberis 60/

Nedelja:

Verona - Roma 0:1 (0:1)
/Under 1/

Atalanta - Kjevo 1:0 (0:0)
/Manćini 72/

Bolonja - Fiorentina 1:2 (1:1)
/Pulgar 44 - Veretu 41, Kjeza 71/

Kaljari - SPAL 2:0 (1:0)
/Čigarini 34, Sau 78/

Juventus  - Sasuolo 7:0 (4:0)
/Aleks Sandro 9, Kedira 25, 27, Pajnić 38, Iguain 63, 74, 83/

Udineze - Milan 1:1 (0:1)
/Donaruma 76 autogol - Suso 9/

Benevento - Napoli 0:2 (0:1)
/Mertens 20, Hamšik 47/

Ponedeljak:

Lacio - Đenova 1:2 (0:0)
/Parolo 59 - Pandev 55, Laksalt 92/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Goran Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara