Rio Ferdinand uništio Di Frančeska: Ti si kriv! Jesi li uopšte gledao kako igra Liverpul?

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 13:50

Žestoki napadi na trenera Rome

Fudbal je surov. Pre samo dve sedmice nema ko nije hvalio Euzebija di Frančeska, zbog čudesnog povratka Rome iz „mrtvih“, eliminacije Barselone (3:0 u revanšu posle katalonskih 1:4) i plasmana u polufinale Lige šampiona, međutim, 48-godišnji stručnjak iz Peskare od sinoć se nalazi pod žestokom paljbom kritika, posle ubedljivog poraza od Liverpula.

Kako u Italiji, gde su najviše spočitavaju odluku da počne sa trojicom štopera (Facio, Žezus, Manolas), tako i u Engleskoj, gde ga je najviše javnim komentarima „uništio“ Rio Ferndinand.
„Trener Rome moda da preuzme kompletnu odgovornost za rezultat na Enfildu. Ne dešava se često da mi, stručni konsultanti, razglabamo kako je neki stručnjak kriv za izdanje svog tima, ali mi se čini da je u utorak veče Di Frančesko osatvio svoju ekipu na cedilu, zbog načina na koji ju je posložio“, predočio je nekadašnji štoper Mančester junajteda, sada komentaror u studiju BeiN sportsa.

Izabrane vesti

Bivši engleski reprezentativac posebno zamera bivšeg strategu Sausola defanzivni plan, pokušaje da zaustavi Salaha, Firmina i Manea. Nije bio ni blizu.
„Napravio je tim tako da skoro siguirno gubi utakmicu. Pogotovo se to odnosi na odbranu. Postavio ju je visoko protiv ekipe koja igra brz, napadački, fudbal. Na osnovu toga moram da se zapitam da li je uopšte Di Frančesko gledao kako Liverpul igra ove sezone. Možda nije imao vremena... Nijednom Romini fudbaleri nisu napali rivala kako bi ga sprečili da igra dugim loptama, a neprekidno su upadali u problem zato što imaju spore defanzivce. To je greška trenera“.

Osim u uvodnih pola sata, kad je igrala odvažno, te završnih deset minuta kad je dala dva gola, Vucčica u većem delu utakmica nije ličila na sebe,.
Smešno je kako se Roma predstavila igrom u polju. Taktika Di Frančeska izgledala je kao da igra sa školaricima, ostavio ih je na cedilu“, dopunio je Rio Ferdinand.

FOTO: Action images


tagovi

Rio FerdinandEuzebio di Frančesko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara