Robinjo otkriva: Real me je prodao u Siti jer je Čelsi već počeo da prodaje moje dresove, tukao sam se sa Belamijem, ali ko nije?

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.09.18. | 17:20

Kako ga je Zlatan Ibrahimović preporučio Galijaniju, zbog čega je koristio gradski prevoz u Mančesteru...

Vanserijski fudbaler pored tehničkog majstorstva mora da ima i snažan karakter, ako nije tako karijera ubrzo ode u pogrešnom smeru. Takav je bio slučaj i sa Robinjom, koji je u Real Madrid stigao kao velika brazilaska zvezda, mnogi su bili skloni da ga nazovu i Peleovim naslednikom, ali je Kraljevski klub napustio kao prosečan igrač.

Ako njega pitate, kriv je nestašan temperament i to što je radio neke stvari bez da je prethodno razmislio o mogućim posledicama.
"Ne žalim što sam otišao iz Madrida, ali žalim što se to dogodilo na loš način. U pitanju je klub koji mi je otvorio vrata i pružio priliku da osvojim Evropu. Način na koji sam se borio da odem izbrisao je dobre stvari koje sam učinio za ovaj tim. Pomogao sam im u nameri da postanu šampioni i mislim da sam dobro igrao, ali bio sam odučan da odem, posedujem eksplozivan temperament", rekao je Robinjo u odgovarajući na pitanja čitalaca magazina Four Four Two.

Izabrane vesti

Brazilac je iz Madrida želeo u London, ali je Čelsi napravio nedopustivu grešku, pa je promenjena odluka i privaćena ponuda Mančester Sitija.
"Moj cilj je bio da idem u Čelsi. Skolari mi je rekao da ću napraviti razlikju u njegovom timu, ali su se pregovori sa Realom završili na loš način po njih. Nije im se svidelo to što je Čelsi već počeo da prodaje dresove sa mojim imenom, a da dogovor još nije bio postignut. Prilično sam siguran da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih je transfer bio neuspešan. Druga stvar je i to što je Čelsi tada bio konkurent u Ligi šampiona, a Mančester Siti nije. Ipak, preselio sam se u veliki klub i bio dočekan na fenomenalan način. Bio sam radostan tih godinu i po dana, uprkos tome što je Mančester daleko hladniji grad od Madrida".

Temperamentni Krejg Belami je u svojoj knjizi objavio da je bilo napetosti između njega i Robinja.
"Jednom sam se potpukao sa njim, ali ko u Mančester Sitju nije? Neki igrači su takođe imali problema sa Belamijem, bio je vrlo eksplozivan. U jednoj utakmici sa Arsenalom imao sam loše poluvreme, a on je potom na putu ka svlačionici počeo da viće na mene na engleskom. Nisam razumeo, ali onoliko koliko sam znao shvatio sam da u pitanju nisu nimalo lepe stvari. Glauber mi je pomogao tako što ga je gurnuo u stranu i on se potom smirio. Kada sam se vratio sa reprezentativne pauze, zamolio me je da mu oprostim zbog toga".

Dok je nosio dres Građana, Robinjo se razlikovao od ostalih igrača zbog toga što je gotovo svuda išao gradskim prevozom. Da li Mančester ima najbolji sistem gradskog prevoza na svetu?
"Verovatno. Bilo je stvarno lako ići s jednog mesta na drugo autobusom i vozom. Ljudi su to smatrali čudnim, ali ja sam oduvek bio skroman i nisam imao problem sa korišćenjem gradskog prevoza, jer sam ga koristio ceo život i pre nego što sam postao fudbaler. Zbog čega ga ne bih koristio u gradu koji je tako toplo prihvatio? Međutim, koristio sam svoj automobil kada sam išao na treninge. Nisam želeo da rizikujem da zakasnim i uznemirim menadžera".

Brazilac pamti izuzetne trenutke iz Milana, gde je bio oduševljen zbog toga što je delio dres sa asovima kao što su Ronaldinjo, Inzagi, Tijago Silva, Sedorf i Ibrahimović. Šveđanin je smatrao da je on najzaslužniji za njegov dolazak.
"Milanov nekadašnji izvršni direktor Adrijano Galijani rekao mi je da me Zlatan preporučio da me dovedu. Prema Galijanu, Zlatan je rekao jednom: Idi i dovedi ga, on je fenomen, igraćemo dobro zajedno i postići ciljeve koje smo postavili. Stalno se šalio sa mnogm rečima 'Ti si danas ovde zbog mene'", poručio je između ostalog Robinjo.

Foto: Action images


tagovi

Robinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara