"DA LI JE RODŽERS U PRAVU?"
"DA LI JE RODŽERS U PRAVU?"

Rodžers: Hari Kejn je dobar, ali je Staridž ipak najbolji (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.02.15. | 12:14

Trener Liverpula je otvorio veoma zanimljivu temu i verovatno samo otežao posao Roju Hodžsonu...

DA LI JE RODŽERS U PRAVU?Brendan Rodžers, trener Liverpula, pokrenuo je priču o kvalitetu napadača u engleskoj reprezentaciji, temi koja već dugo mori Roja Hodžsona, selektora Engleske, i stavlja ga na slatke muke.
„Siguran sam da je Danijel (Staridž) srećan što postoji još jedan napadač vrhunske klase u Engleskoj. Hari Kejn će uskoro, ako već nije, biti sposoban da igra na najvišem nivou za reprezentaciju, pa će tako dobiti i konkurenciju koja će ga motivisati da napreduje. Ipak, za mene je Staridž i dalje broj jedan. Niko nije bolji od njega, bar što se Engleza tiče. Potpuno je kompletan, i ako igra konstantno, nećete naći boljeg Engleza od njega.”

Englezi već dugo nemaju rasnog golgetera. Majkl Oven je poslednji igrač tog kova, a Vejn Runi je vrlo rano izvršio tranziciju sa pozicije klasičnog napadača na nekog polušpica ili čak centralnog veznog u nekim slučajevima. No, nova generacija špiceva koji stasavaju pod zastavom gordog Albiona izgleda sjajno. Danijel Staridž, Dani Velbek, Hari Kejn, Endi Kerol, Čarli Ostin i Džej Rodrigez su sadašnjost i budućnost engleske reprezentacije koja verovatno nikada nije izgledala talentovanije.

Izabrane vesti

Danijel Staridž je za reprezentaciju odigrao 16 utakmica i postigao pet golova, od čega jedan na svetskom prvenstvu protiv Italije. Imao je mnogo problema sa povredama tokom karijere, ali kada je zdrav, zaista deluje impresivno. Napadač Liverpula ove godine puni 26 godina, pa bi da se ustali u prvoj postavi Albiona, kako bi osigurao mesto na narednih nekoliko velikih takmičenja.

Hari Kejn još uvek nije debitovao za seniorsku reprezentaciju, ali je u dresu mlade izuzetno dominantan. Na 10 utakmica je postigao osam golova, a ove sezone je postao senzacija u Premijer ligi, gde je na 34 utakmice, postigao 22 gola. Šutira i levom i desnom, ima brz prvi korak, a kako je visok 188 centimetara, jak je i u vazduhu. Ovog leta će napuniti tek 22 godine.

Dani Velbek ne uspeva da pronađe pravu formu u Arsenalu. Povratkom Žirua, izgubio je mesto u startnih 11, pa nije konstantan na terenu, ali je ipak od svih potencijalnih devetki Engleske, najduže prisutan u reprezentaciji. Velbek je dres Albiona nosio 32 puta, a mreže rivala tresao u 13 navrata. Tek 26. novembra puni 25 godina, tako da je on, iako možda manje talentovan od suparnika za mesto u timu, ipak prvi izbor Hodžsona.

Endi Kerol je jedno od većih razočaranja engleskog fudbala u poslednjih nekoliko godina, a polusezonu koju je odigrao u Njukaslu jeseni 2010. godine, nikada nije uspeo da ponovi. Vratio se u život tek ove sezone pod vođstvom Sema Alardajsa u Vest Hemu, na 12 utakmica je postigao pet golova. Za Englesku ima devet nastupa i samo dva gola, a prošlog meseca je napunio 26 godina.

Džej Rodrigez, napadač Sautemptona, debitovao je u novembru prošle godine za gordi Albion protiv Čilea na Vembliju. Predstavlja tipičan primer nove generacije engleskih napadača koji nisu toliko snažni već tehnički sjajno potkovani. Imao je tešku povredu zbog koje još uvek nije odigrao ni jednu utakmicu ove sezone. U julu će napuniti 26 godina.

Poslednji, ali ne i najmanje vredan je Čarli Ostin. Ostin je imao neverovatan razvojni put. Iz devete lige i Pul Tauna, stigao je do Premijeršipa za samo pet sezona, a proslavio se u Barnliju za koji je dominirao u Čempionšipu. U svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi, u dresu Kvins Parka, na 19 utakmica postigao je 13 golova. Još uvek nije debitovao za Englesku, a kao i Rodrigez, u julu će napuniti 26 godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalPremijer ligaHari KejnEvropaEngleskaEndi KerolDžej RodrigezDanijel StaridžDani VelbekČarli Ostin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara