Rodžersu 235.000.000 evra za dovođenje igrača, prva meta Kalum Vilson

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.02.19. | 11:16

Mladi strateg dobio veliko poverenje od uprave Lisica i odrešene ruke za stvaranje novog tima

Seltik jeste veliki klub, ali je za Brendana Rodžersa prestavljao samo prelazni period do povratka u Premijer ligu. Bivši trener Liverpula nije odoleo novom izazovu, prihvatio je ponudu Lestera i potpisao trogodišnji ugovor sa Lisicama.

Mnogi su se možda začudili zbog njegove odluke, ali je sada jasno da nije bilo nikakve dileme. Prema pisanju ostvrskih medija, Rodžersu je pored ugovora pripao i budžet za dovođenje igrača od 200.000.000 funti (oko 235.000.000 evra).

Izabrane vesti

Kao prvi pik za naredno leto napominje se napadač Bornmuta Kalum Vilson, koji je procenjen na iznos od oko 45.000.000 evra. Vilson je ove sezone postigao 10 golova u Premijer ligi i to mu je najbolji dosadašnji učinak u elitnom takmičenju engleskog fudbala. Vilson je eksplodirao u sezoni 2014/2015. kada je Bornmut protutnjao Čempionšipom i došao do Premijer lige. Vilson je tada postigao 20 golova za svoj tim.

Jedan od igrača koji su se već adaptirali na Brendanov sistem igre je i mladi hrvatski štoper Filip Benković, koji je letos poslat na pozajmicu u Glazgov i narednog leta bi mogao da bude važan šraf odbrane Lestera. Tu je i Kiran Tirni, mladi levi bek Seltika koji je već privukao pažnju svih engleskih "teškaša".

Ipak, prioritet neće biti samo dovođenje igrača, već i čuvanje okosnice aktuelnog tima. Tu se pre svega misli na reprezentativca Harija Megvajera, za kojeg se Rodžers nada da može da ostane u klubu, uprkos velikom interesovanju, a isti je slučaj i sa mladim vezistom Džejmsom Medisonom, koji je na radaru Totenhema.

Nije veliko iznenađenje što je uprava Lestera upravo Rodžersa odabrala da stvara novi tim. Mladog stratega još iz perioda dok je radio u Liverpulu prati dobar glas kada je u pitanju dovođenje igrača. U njegovom boravku na Enfildu stigli su igrači kao što su Filipe Kutinjo (kupljen za 13.000.000 evra, prdoat za 135.000.000), Roberto Firmino (41.000.000) i Džo Gomez (kupljen za 4.900.000 evra), mada je bilo i grešaka kao što su Baloteli, Kristijan Benteke, a Englezi u tu grupu stavljaju i Lazara Markovića.

Ostaje da se vidi kako će se Rodžers sada snaći za ozbiljnom svotom novca, ali biće izuzetno zanimljivo ispratiti Lisice, kako u predstojećem prelaznom roku, tako i u narednoj sezoni.

Foto: Reuters


tagovi

Brendan RodžersKalum Vilson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara