"Josip Drmić"
"Josip Drmić"

Rokada u Bundesu: Mehmedi u Bajeru, Drmić na pragu Borusije

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.15. | 13:26

Klub iz Menhengladbaha će za 22-godišnjeg napadača platiti oko 10.000.00 evra

Josip DrmićMali domino efekat u Nemačkoj. Bajer je objavio da je potpisao četvorogodišnji ugovor sa dosadašnjim napadačem Frajburga Admirom Mehmedijem, a lokalni mediji odmah su to shvatili kao zeleno svetlo za selidbu Josipa Drmića iz Leverkuzena u Menhengladbah.

Transfer 22-godišnjeg reprezentativca Švajcarske Borusiju će koštati oko 10.000.000 evra. Obeštećenje je već prihvaćeno sa obe strane, pa samo detalji koše ozvaničenje posla. Prethodno će Drmić, kada se vrati sa obaveza u nacionalnom timu,proći lekarske preglede u Menhengladbahu.

Izabrane vesti

Borusija je Drmića želela da dovede još prošlog leta posle njegovih 17 golova u dresu Nirnberga, ali je Bajer bio brži i konkretniji. Međutim u Leverkuzenu se Drmić nije izborio za mesto u startnoj postavi, pa će saradnja biti okončana. Njegovo mesto popuniće još jedan švajcarski reprezentativac balkanskog porekla Mehmedi.
"On u potpunosti odgovara našim zahtevima. Brz je, odličan tehničar, sjajan u završnici. Iznad svega veoma je svestran što znači da može da nam pomogne na mnogo načina", komentariše sportski direktor Bajera Rudi Feler.

I Mehmedi je zadovoljan, jer bi u Bajeru vrlo lako mogao da mu se ispuni san da zaigra u Ligi šampiona. Borusija će tamo definitivno zaigrati zbog čega je Drmić uostalom i doveden kao zamena za Maksa Kruzea, novog napadača Volfzburga, pošto je dobio prednost u odnosu na Verderovog Franka Di Santa.

Ali tu nije kraj renoviranju Menšovog tima. Trener Lusijan Favr navodno se nameračio i na Matijasa Gintera, 21-godišnjeg štopera Borusije iz Dortmunda, a pominje se i dolazak 19-godišnjeg Andreasa Kristensena na pozajmicu iz Čelsija. Borusija je prethodno već dovela Larsa Štindla iz Hanovera, te golmana Tobijasa Zipela iz Kajzerslauterna.

(FOTO: Action Images)


tagovi

prelazni rok 2015NemackaJosip DrmićFrajburgEvropaBorusija MenhengladbahBajer LeverkuzenAdmir Mehmedi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara