""
""

Roma i prokletstvo prednjih ukrštenih ligamenata! Deseti slučaj od januara 2015. godine!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.17. | 12:40

Poslednji u nizu koga je pokosila najteža sportska povreda današnjice je Rik Karsdorp. Čeka se još zvanična potvrda

Romini navijači konačno su dočekali da vide Rik Karsdorpa na delu, ali će njegov debi u dresu Vučice pokušati što pre da zaborave. Roma je savlada Krotone s minimalnih 1:0, a Karsdorp je zamenjen u finišu utakmice zbog bola u levom kolenu.

Izabrane vesti

Mada je isprva delovalo kao manji problem, Rimom, a onda i celom Italijom, odjeknulo je da su Karsdorpu stradali prednji ukršteni ligamenti! Mada se još čeka zvanična potvrda lekara posle današnjih pregleda na magnetnoj rezonanci, prvi rezultati testova odrađenih odmah posle utakmice ukazuju da je nekadašnjeg desnog beka Fajenorda pokosila strašna boljka savremenog sporta. 

Sada slobodno može da se kaže da je Romu zaposelo strašno prokletstvo. Jer gledajući od januara 2015. godine, Karsdorp je deseti fudbaler Vučice koji je dobio istu dijagnozu! U ovom trenutku Roma već ima dvojicu igrača koji se oporavljaju od iste povrede. 

Karsdorpov partner na suprotnom boku Emerson Palmijeri tešku povredu zaradio je u pobedi nad Đenovom (3:2) tokom maja, kada je leva noga doživela jaku hiperekstenziju. Sledećeg dana je operisan.

Takođe, pod terapijom je i Luka Pelegrini, fudbaler iz mladog pogona. Vučice. On se u oporavku nalazi od jula i još se oporavlja. 

Pre njih prednje ukrštene ligamente pokidali su Alesandro Florenci (oktobar 2016, doktor prvobitno rekao kako su ligamenti u odlično stanju?!), Mario Rui (jun 2016, trening), nekadašnji štoper Antonio Ridiger (jun 2016, na treningu reprezentacije pred Euro), mladi štoper Elio Kapradosi (septembar 2015, tokom dužnosti u mladoj reprezentaciji), talentovani napadač Ezekijel Ponse (novembar 2015) i njegov kolega Nura Abdulahi (avgust 2016). 

Crna serija počela je od baksuznog Kevina Strotmana, koji je dva puta pretrpeo istu povredu, zbog koje je umalo završio profesionalnu karijeru. 

Ipak, uz pomoć brojnih specijalista Strotman je uspeo da se vrati u život u februaru 2015. godine, posle više od godinu dana mukotrpnih terapija i ciljanog lečenja. 

Teška vremena za Romu, stručni štab i klupske lekare? Gde li greše?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alesandro FlorenciAntonio RidigerEvropaItalijaKevin StrotmanRik KarsdorpRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara