""
""

Roma ima atomski napad: Posle Dumbije stiže i kolumbijski dinamit Ibarbo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.01.15. | 18:25

Napadač iz Obale Slonovače potvrđen do 2019. godine, Vučica dogovorila i sjajnog Kolumbijca iz Kaljarija

Roma pravi atomski napad za nastavak sezone. Totiju, Ljajiću, Žervinju i Iturbeu se priključio Sejdu Dumbija, a uskoro bi mogao i Viktor Ibarbo iz Kaljarija.

Izabrane vesti

Roma i CSKA su danas potvrdili transfer Dumbije. Dogovor je ipak promenjen u odnosu na jučerašnje informacije. Opcija o pozajmici je promenjena i Roma je kupila napadača iz Obale Slonovače za 14.400.000 evra plus 1.500.000 evra na ime bonusa. Dumbija je dobio ugovor do 2019. godine.

A, sledeća pojačanje Vučice biće sjajni kolumbijski ofanzivac Viktor Ibarbo iz Kaljarija! Pregovori dva kluba su počeli jutros, a poslednje informacije govore da je sporazum postignut. Kaljari je na početku tražio čak 16.500.000 evra, ali na kraju je Roma uspela da ubedi Sarde u jeftiniju opciju. Ibarbo će doći u Romu na pozajmicu vrednu 2.500.000 evra, a potom će ga Roma na kraju sezone otkupiti za 12.500.000 evra. Mladi Kolumbijac je već sa Vučicom dogovorio sve detalje što se tiče njegovih ličnih uslova, a ugovor će ga za Rimljane vezati do leta 2019. godine. Za ponedeljak su zakazani lekarski pregledi u Rimu. 

Roma i Kaljari su tesno povezani zbog poslovanja prethodnih godina. Po istom principu Roma je iz Kaljarija dovela Radžu Najnogalana i Davidea Astorija. A, tek treba da ih u potpunosti otkupi. Za kompletno vlasništvo nad Najngolnom Roma će platiti Sardima još 9.000.000 evra, a za otkup Astorijevog ugovora još 5.000.000 evra.

Kaljari je našao zamenu za Ibarba, pošto je u klub došao Žoze Pol Mpoku, belgijski vezista koji je napustio Standard iz Liježa. Takođe, Sardi bi za Ibarba od Rome mogli da dobiju i Marka Borijela i turskog vezistu Saliha Učana na pozajmicu.

Međutim, ni ovo nije kraj Rominih planova za januarsku fudbalsku pijacu. U ponedeljak, poslednjeg dana prelaznog roka, Roma bi mogla da završi i dolazak Vlada Kirikeša iz Totenhema na pozajmicu za 2.000.000 evra. Čak se spekuliše i o dolasku Rija Mavube iz Lila kao kojeg Garsija odlično poznaje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Viktor IbarboSerija ASejdu DumbijaRomaKaljariItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara