""
""

Romina igra će postati još brža i sigurnija, a De Rosi će moći da dane dušom: Vilijam Vanker za jači vezni red Vučice! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 16:51

Francuz podjednako dobro može da pokrije i poziciju centralnog veziste, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako ga budemo gledali i u tandemu sa Radžom Najngolanom ili Miralemom Pjanićem

Romina višednevna potraga za kvalitetnim pojačanjem na poziciji defanzivnog veznog igrača konačno je okončana, a odluka je pala na dosadašnjeg prvotimca Dinama iz Moskve, Vilijama Vankera, koji je klubu iz glavnog grada Rusije plaćen 7.000.000 evra.

Izabrane vesti

Uprava Vučice bila je prinuđena da u svoje redove dovede pojačanje na sredini terena, s obzirom da je izvesno da se Kevin Strotman do zime neće vratiti na teren, a da je za mladog Leandra Paredesa bolje da ovu sezonu provede na pozajmici. Za njegove usluge u ovom trenutku najzainteresovaniji je Empoli.

Vanker (26) nije previše poznat široj javnosti. Ponikao je u Nantu, za koji je do 2011. godine odigrao 92 utakmice i postigao jedan gol, a onda potpisao petogodišnji ugovor sa Standardom za simboličnih 1.700.000 evra. Tri više nego dobre sezone u belgijskoj Pro ligi otvorile su put stamenom Francuzu u moskovski Dinamo, gde je dobio unosan ugovor i u potpunosti opravdao očekivanja.
"On je igrač sa odličnim pregledom igre, sposoban da prosledi kvalitetan i brz pas", hvalio je tadašnji trener Moskovljana Stanislav Čerčesov Vankera.

Ovog leta je strpljivo sačekao svoju priliku u prelaznom roku i izvukao pravu premiju. Roma je u njemu dobila adekvatnu zamenu za već dobro istrošenog Danijelea de Rosija, pa će popularni Kapitano Futuro, moći da sačuva snagu za najvažnije mečeve u sezoni. Vanker podjednako može da pokrije i poziciju centralnog veziste, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako ga budemo gledali i u tandemu sa Radžom Najngolanom ili Miralemom Pjanićem.

Rudi Garsija sada na sredini terena ima pozamašan broj igrača. Tu je pored pomenutih Vankera, De Rosija, Najngola i Pjanića, još i iskusni Sejdu Keita, dok je neizvestan status turskog veziste Saliha Učana.

Rimljani su u dosadašnjem toku prelaznog roka doveli još Mohameda Salaha, Edina Džeka, Antonija Rudigera, Lukasa Dinja, Vojčećeha Ščensnog, Jaga Falkea i Norberta Đembera, a očekuje se da u poslednja dva dana na Olimpiko stigne i kvalitetan desni bek. Prvi izbor je odlični defanzivac Torina Bruno Peres, na koga će uprava Vučice izvršiti mažno i klučni "napad".

(FOTO: Action images)


tagovi

Vilijam VenkerSerija ARomaprelazni rok 2015ItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara