Pedro Čirivela
Pedro Čirivela

Rozenborg se pojačao u Liverpulu – tri otkupne klauzule za Redse

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 17:02

Pedro Čirivela ide u Norvešku

Potencijal je nagovestio, ali pored ala kakve je Jirgen Klop dovodio poslednjih sezona Pedro Čirivela nije mogao do minuta na Enfildu, pa je rešio da fudbalsku sreću potraži na drugom mestu. Tražiće je u Rozenborgu, koji je za obeštećenje od 2.700.000 evra odveo 21-godišnjeg vezistu u Norvešku.

Obeštećenje bi uz sve bonuse moglo da naraste na 3.925.000 evra, a ostalo je samo još da Španac prođe lekarske preglede. Liverpul se obezbedio time što je u ugovor ubacio i klauzule o otkupu. Njih tri, što znači da će u naredne tri sezone – svaki put za različitu sumu novca – moći da Čirivelu vrati na Enfild.

Izabrane vesti

Čirivela je inače u Liverpul stigao 2013. godine iz Valensije u kojoj je bio kapiten raznih mlađih selekcija. Imao je 16 godina kada je otišao u Englesku, a i takav je Redse koštao 2.300.000 evra. Sve skupa, odigrao je pet utakmica za Liverpul, sve u sezoni 2015/2016. Dve naredne proveo je na kaljenju u Holandiji, prvo u Go Ahed Iglsima, potom u Viljemu drugom.

Na kraju je shvatio da je rastanak najbolje rešenje. Novi trener Rozenborga, Holanđanin, Rini Kolen, kao i sportski direktor Stig Inge Bjornebje, nekada Liverpulov bek, smatraju da će ova saradnja biti idealan spoj.

(FOTO: Action Images)


tagovi

RozenborgPedro Ćirivela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara