"Vejn Runi postiže gol"
"Vejn Runi postiže gol"

Runi ustao iz nokdauna: Perfektnih 45 minuta na Old Trafordu previše za Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.03.15. | 18:50

Mančester junajted ubedljiv – 3:0. Tri boda i za Everton

Vejn Runi postiže golNavikao je Luj van Gal na kritike. Od kada je došao na Ostrvo spočitava mu se zbog sistema sa tri defanzivna igrača, zbog toga što mu Huan Mata i Radamel Falkao sede na klupi, Vejn Runi igra u vezi… Ali čini se da je pritisak javnosti kulminirao posle poraza od Arsenala i eliminacije iz FA kupa ranije ove nedelje. Ovaj put Crveni đavoli su umeli da odgvore. Na Old Trafordu ceh je platio nesrećni Totenhem, koji nije znalo šta ga je snašlo u 29. kolu Premijer lige – 3:0.

Apsolutno sve je funkcionisalo u domaćem timu. Posebno u tih prvih 45 minuta. Verovatno i najbolje poluvreme Junajteda od kada je Van Gal stigao na Teatar snova. I jedna od gorih utakmica Totenhema pod Maurisijom Poketinom na klupi.  A žestoka je konkurencija s obzirom na to da su Pevci sa tri gola razlike padali i pred Liverpulom, Mančester Sitijem i Čelsijem.

Izabrane vesti

Istina, Junajted je večeras zaista odigrao perfektno. Sva tri šuta koja su u prvom poluvremenu išla u okvir protivničkog gola završila su u mreži. Prvo Maruan Felaini, pa raspoloženi Majkl Kerik, te na kraju – posle poklona Nabila Bentaleba - slalom Vejna Runija pored drvenog Erika Dajera za 3:0 već u 34. minutu. Jubilarni, 10. gol Runija u susretima sa Totenhemom. I 14. na poslednjih 14 ligaških utakmica na Old Trafordu.




Bacio je Runi rivala u nokdaun. Potom se i sam bacio na travu aludirajući na malu kućnu nezgodu o kojoj je danas brujala Engleska. Ali Runi nije igrač koji se boji pada. Šampion se prepoznaje po tome što ume da ustane. Runi to zna i zato nema problem da se našali sa tim. Kada treba da se odradi posao onda mu samo retki mogu prići. Danas je njegova pojava bila toliko uočljiva na terenu. Drugi mu nisu bili ni do kolena.

U nastavku meča pokušavao je Totenhem da se vrati u igru. Ali Mančester junajted je  igrao onako kako bi navijači želeli da ga gledaju svaki dan. Ubedljiva prednost ni na trenutak nije bila ugrožena, pa je Van Gal, inače poznat po tome što ume da ukaže poverenje mladim igračima, šansu iskoristio da 19-godišnjem belgijskom napadaču Andreasu Pereiri omogući da upiše debi u Premijer ligi.

U drugom večernjem meču Everton je ostvario prvu pobedu još od 31. januara savladavši Njukasl sa 3:0 zahvaljujući golovima Džejmsa Mekartija, Romelua Lukakua sa penala i Rosa Barklija. Opasna zona sada je ponovo daleko od Karamela. Šest stepenika daleko. 

Delom i zasluga Svraka, koje su same sebi pucale u glavu u nekim situacijama. Prvo je Joan Gufran skrivio penal posle kojeg je Lukaku duplirao prednost domaćeg tima, da bi samo koji minut kasnije Fabricio Koloćini zaradio crveni karton pa je postalo jasno da je Njukasl matiran.

PREMIJER LIGA – 29. kolo:

Subota:

Kristal Palas – KPR 3:1 (3:0)
/Zaha 21, Mekartur 40, Vord 42 – Filips 83/

Arsenal – Vest Hem 3:0 (1:0)
/Žiru 45+2, Ramsi 81, Flamini 84/

Lester – Hal Siti 0:0

Sanderlend – Aston Vila 0:4 (0:4)
/Benteke 17, 44, Agbonlahor 18, 37/

VBA – Stouk 1:0 (1:0)
/Braun 20/

Barnli – Mančester Siti 1:0 (0:0)
/Bojd 61/

Nedelja:

Čelsi – Sautempton 1:1 (1:1)
/Dijego Kosta 11 - Tadić 19/

Everton – Njukasl 3:0 (1:0)
/Mekarti 20, Lukaku 56pen, Barkli 90/

Mančester Junajted – Totenhem 3:0 (3:0)
/Felaini 9, Kerik 19, Runi 34/

Ponedeljak:

21.00 Svonsi – Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vejn RuniPremijer ligaMaruan FelainiMajkl KerikEvropaEvertonEngleskaAndreas Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara