Runi stigao na pregovore u Vašington! Bolan razvod s Evertonom...

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 10:20

Klub, navodno, tera svog kapitena iz kluba kako bi se smanjili platni troškovi

Sedmicama unazad se spekulisalo, sada je sve izvesnije - Vejn Runi karijeru nastavlja u MLS!

Kapiten Evertona i njegov najblistaviji izdanak u ovom veku stigao je u Vašington kako bi priveo kraju razgovore sa Di Si junajtedom, potom i obavio lekarske preglede posle čega sledi još samo potpisivanje ugovora. Runi se sastao sa predstavnicima Di Si junajteda na Audi Fildu, novom klupskom stadionu gde je odmah dobio i razgledanje trening centra i infrastrukture.

Izabrane vesti

Mada Runijev odlazak u MLS ne bi trebalo da začudi posle loše povratničke sezone u Evertonu, u centru pažnje ostrvskih medija je način na koji Runi ide sa svog Gudison Parka. Naime, Runi je od klupske uprave dobio potpunu dozvolu da razgovara sa svima, a postoje indicije da kapitena praktično žele da oteraju iz Evertona. Zbog čega je, sve se glasnije priča, ozbiljno ljut i tužan...

Everton ima svojih razloga za ovakvo ponašanje. Naime, klub je poslednjih godinu dana Everton je pretrpeo velike gubitke, a procenjuje se da je samo u poslednjoj sezoni napravljen dug od preko 60.000.000 evra.

Još alarmantija situacija je na platnom spisku. Od dolaska sadašnjeg vlasnika Farhada Moširija pre dve godine udvostručena je suma novca koja odlazi na plate igrača, a u ovom trenutku previše je onih sa preko 120.000 evra nedeljno. Sastav trenutno broji preko 40 igrača!

I tu se dolazi do problema sa Runijem. Engleski as trenutno dobija gotovo 8.000.000 evra godišnje, što se nimalo ne podudara s onim što je pokazao na terenu. Vašington je, poređenja radi, spreman da Runiju ponudi maksimalno 3.500.000 evra po sezoni, što znači da će Everton vrlo verovatno morati da isplati neku vrstu otpremnine kako bi se mirno rastali. 

Ali, kako je nedavno otkriveno da je u sporazumu Mančester junajteda i Evertona uključen niz tajnih klauzula, koji dodatno opterećuju i Runijev ugovor i izlaznu situaciju, postoji čak i promil šanse da Englez ne ode sa Gudisona tako lako. 

Ipak, očekuje se da kompletna situacija bude rešena u najskorije vreme, pošto je jasno da se Runi neće naći u viziji Marka Silve, ukoliko bude izabran za novog trenera Evertona. 

Biće to razvod koji će svima izazvati bol...

Foto: Action Images


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Vašington

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara