"prezir: Kasiljas i Del Boske"
"prezir: Kasiljas i Del Boske"

Ružan rastanak zlatne generacije, Del Boske otkrio: Samo Kasiljasu nisam poslao poruku

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.16. | 10:59

Iskusni golman baš ne može da istrpi da bude na klupi

prezir: Kasiljas i Del BoskeNavijači Reala to su mogli da vide još dok je Žoze Murinjo sedeo na klupi. Cela Španija u to se uverila kada je Visente Del Boske uoči Evropskog prvenstva u Francuskoj povukao sasvim logičan potez i za prvog golmana Crvene furije postavio Davida De Heu, umesto iskusnog, možda već i potrošenog Ikera Kasiljasa.

Isprva se o tome ćutalo, pa je počelo da se šuška, da bi u intervjuu za radio stanicu Kadena SER selektor Del Boske i sam potvrdio da je bilo nesuglasica. Blago je reći nesuglasica.
"Razumem da je bio uznemiren, ali mora i on da razume da je naš stav da smo povukli pravi potez... Prema saigračima se ponašao kako treba, korektno, ali prema stručnom štabu... Jedino njemu po zavšretku turnira nisam poslao SMS poruku“, priznao je Del Boske, dodajući da Kasiljasa zna još otkako mu je devet godina zbog čega je uveren da će se njihovi odnos izgladiti.

Izabrane vesti

Činjenica je, međutim, da Kasiljas prosto ne može da istrpi kada nije najbolji. U Realu je, kad ga je Murinjo sklonio sa gol linije i na njegovo mesto postavio Lopeza, remetio atmosferu sve dok ga Kraljevski klub nije poslao u Porto. Marka piše da je i sada bilo tako. Iker je navodno odbijao da učestvuje u ekipnim aktivnostima, distancirao se od saigrača na klupi jer sebe očigledno ne može da zamisli kao rezervu. Prema članovima stručnog štaba - uočiljiv prezir. Momak koji je za Španiju odigrao 167 utakmica smatrao je da je zaslužio da neko barem porazgovara sa njim.

Del Boske je očigledno imao drugačije stavove. Uostalom, teško da postoji iko ko se ne bi saglasio sa ocenom da je De Hea u ovom trenutku kilometrima ispred Kasiljasa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Visente del BoskeŠpanijareprezentativni fudbalIker KasiljasEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara