""
""

SA PINTO: Bićemo šampioni ako mi date iste uslove kao Partizanu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.13. | 14:36

„Kad je naš igrač ležao na travi, sudija je prekinuo našu kontru, a kad su crno-beli bili u naletu, a Maksimović na travi, dozvolio je da se igra nastavi, posle čega je Luka Milivojević morao da zaustavi protivničkog fudbalera“, zamera Portugalac sudiji Mažiću deljenje pravde u derbiju

 

Ostaće Crvena zvezda šestu godinu uzastopno bez titule, ali Rikardo Sa Pinto najavljuje prekid Partizanove dominacije srpskim fudbalom za – sledeću sezonu. Uz jedan, prema njegovim rečima, vrlo bitan uslov.

Izabrane vesti

Ako sledeće sezone budem imao iste uslove kao naš večiti rival, a tu mislim na mnogo toga, bićemo šampioni“, parafrazirao je portugalski stručnjak na klupi crveno-belih čuvenog Arhimeda, ali nije hteo da precizira na šta konkretno misl, već je samo dodao da će i o tim detaljima pričati po završetku prvenstva.

Tim sa Marakane je pod njegovim vođstvom nanizao osam pobeda, pre nego što je poklekao u 144. večitom derbiju i praktično izgubio trku sa komšijama. Gol odluke postigao je Miloš Jojić, a Sa Pinto smatra da je svemu kumovao neuujednačen kriterijum Milorada Mažića.
Odlučio je detalj, Partizan je postigao gol iz slobodnog udarca, međutim... Kad je naš igrač ležao na travi, sudija je prekinuo našu kontru, a kad su crno-beli bili u naletu, a Maksimović na travi dozvlio je da se igra nastavi, posle čega je Luka Milivojević morao da zaustavi protivničkog fudbalera (Lazara Markovića)“.

Trener Zvezde se složio sa novinarskom konstatacijom da crveno-beli nisu odigrali dobru utakmicu, pre svega u drugom poluvremenu, a na pitanje da li bi nešto menjao u sastavu tima i taktike uzvratio:
Posle bitke svi su generali... Kad nešto radim ubeđen sam da je to ispravno. Nisam sumnjao u to dok sam pripremao utakmicu. Ne smemo da zaboravimo da je, kad sam dolazio, cilj bio da se popravimo i spremimo za sledeću sezonu. Sami smo izborili šansu da se borimo za titulu, nismo uspeli, zato što smo u 90. minutu primili gol na stadionu najvećeg rivala“.

A pre toga jednu jedinu šansu – udarac Filipa Kasalice – imala je Zvezda, čiji šef struke uverava da na njega nije vršen pritisak da se na terenu pojavi Nikola Maksimović, kako bi ga, navodno, videli skauti iz Evrope, pošto na leto napušta srpski fudbal.
Niko mi nije tražio da Maksimović igra. Mikić je bio povređen, nije mogao da nastavi i to ja razlog izmene“, objasnio je Sa Pinto i obrazložio izmenu GaridoMilunović. „Znam da mnogi misle kako je trebalo u finišu, kad nam nije išlo, da igram na remi, ali to nije dovoljni ni za mene, ni za Crvenu zvezdu. Rizikovali smo, išli na pobedu i nismo uspeli. Mnogo nas je „isekla“ povreda Lazovića, nemamo igrača koji njega može da zameni. Ko zna šta bi bilo da je Kasalicin šut ušao.

Sve se češće vodio polemika da li je Luis Garido igrač za Zvezdu, vredi li otkupiti njegovo ugovor ili je bolje da se reprezentativac Hondurasa vrati sa pozajmice.
O svim detaljima ćemo pričati na kraju sezone. To nije nikakav problem, ali sada moramo da se fokusiramo da ove dve utakmice odigramo kako bi trebalo i pobedimo“, rekao je Sa Pinto uoči meča 29. kola Super lige protiv Slobode (sreda, 17 časova) neće moći da računa na Milijaša, Lazovića, Maksimovića...

 

(FOTO: Star sport)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdafudbalRikardo Sa PintoSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara