""
""

Sale Janković komanduje, Kosanović bombarduje: Srpski Mehelen prošao i drugi krug, još korak do Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.15. | 22:12

U revanš meču finala grupne faze kvalifikacija za Ligu Evrope, klub naših internacionalaca savladao Lokeren

Mimo svih očekivanja i prognoza, Mehelen je došao na korak od plasman u Ligu Evrope. Iako klub sa jednim od manjih budžeta u belgijskoj pro ligi, Mehelen je u konkurenciji osam klubova u grupnoj fazi kvalifikacija za Ligu Evrope ostavrio najboji rezultat i došao do finalnog duela za izlazak u Evropu.

Izabrane vesti

U specifičnom sistemu takmičenja belgijskog šampionata klubovi od sedmog do 14. mesta iz ligaškog dela takmičenja su podeljeni u dve gupe. Mehelen je osvojio prvo mesto u svojoj grupu  i zakazao dvomeč sa pobednikom druge grupe - Lokerenom.

Posle 2:2 u Lokerenu, ekipa Aleksandra Jankovića je večeras slavila u revanšu sa 2:1 i tako ušla u finale plej-ofa za Ligu Evrope gde će igrati protiv petoplasiranog kluba iz plej-ofa za prvaka. To će najverovatnije biti Šarlroa ili Kortrajk koji sutra igraju svoje mečeve.

Put Mehelenu do finalnog okršaja za odlazak u Ligu Evrope je otvorio Hani sjajnim golom posle volej udarca u šestom minutu. Veselinović je ubrzo imao priliku da duplira prednost, ali je bio zamalo neprecizan. Mehelen je dominirao u prvom poluvremenu i zasluženo otišao na odmor sa prednošću od jednog gola koja je mogla da bude i veća da su imali malo više sreće.

U 55. minutu, domaći tim je konačno stigao do drugog gola. Srpski defanzivac Miloš Kosanović je tukao iz slobodnog udarca, a lopta je odskočila ispred golmana Lokerena, prevarila ga i završila u mrežu. Tada je bilo jasno da Mehelen izlazi kao konačan pobednik iz ovog dvomeča. Lokeren je uspeo u nadoknadi vremena da prepolovi vođstvo Jankovićeve ekipe pošto je Mijat Marić bio precizan iz penala, ali to je bilo sve i Mehelen se zasluženo plasirao u finale plej-ofa za Ligu Evrope.

Ovo je veliki uspeh za Jankovićev klub kojem je cilj uoči prvenstva bio da pobegne iz borbe za opstanak i plasira se u gornju polovinu tabele bez nekih velikih ambicija da se nađe u Evropi. O tome govori činjenica i da je klub zakazao renoviranje stadiona i rušenje jednog dela tribina, ne računajući da će igrati u plej-ofu za plasman u Evropu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Župiler Pro ligaMiloš KosanovićMehelenLokerenEvropaBelgijaAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara