""
""

Saletovi Orlovi u neobičnom problemu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 11:30

Prema pravilniku NBA lige, košarkaši koji imaju važeće ugovore sa nekim klubom „preko bare“, imaće ograničenje od samo 35 treninga...

Posle nekoliko godina velikog „posta“ srpskih košarkaša u NBA ligi, najjača košarkaška liga sveta će u narednoj sezoni imati nekoliko izuzetno važnih igrača iz redova vicešampiona planete. Pre svih Bobana Marjanovića (San Antonio) i Nemanju Bjelicu (Minesota), potom i jedinog srpskog igrača iz prošle sezone, Ognjena Kuzmića (Golden Stejt). 

Izabrane vesti

Činjenica da su košarkaši iz Srbije ponovo u modi trebalo bi da obraduje sve ovdašnje ljubitelje igre pod obručima. Međutim, za reprezentaciju Srbije to automatski znači i manji broj treninga tokom priprema za predstojeći Evrobasket...
„Kuzmić je u noći okupljanja reprezentacije stigao avionom iz Las Vegasa. Marko Kešelj će se timu priključiti 21. jula, isto kada i Nemanja Bjelica. On je takođe u Las Vegasu, zato što ima neke zahteve od strane sadašnje ekipe – Minesote. U kontaktu smo, ali što pre dođu to je bolje po nas“, rekao je Đorđević.

Na poštedi - Boban Marjanović i Miloš Teodosić

Prema pravilniku NBA lige, košarkaši koji imaju važeće ugovore sa nekim klubom „preko bare“, imaće ograničenje od 35 treninga. Selektor Đorđević to vidi kao problem, ali i kao dobru stvar.
„Biće to problem! Ako se ne varam, mislim da će od naredne godine to biti i zahtev za sve selekcije i moraćemo da se adaptiramo na taj način rada. Dobro je što ćemo do tada već biti u nekom trogodišnjem ciklusu, pa ćemo znati mnogo više stvari. Igrači znaju naše zahteve, upoznali smo se dobro i čini mi se da ćemo tako lakše prebroditi nedostatak vremena. Takva su pravila, igraćemo po tim pravilima... Imamo igrače u NBA ligi, što je jako dobro za nas i što ih više imamo – to bolje. Imaćemo manje treninga, ali igraće mnogo bolja takmičenja“, zaključio je srpski stručnjak.

(FOTO: MN Press, MOZZART Sport)


tagovi

Ognjen KuzmićNemanja BjelicaNBA ligaMarko Kešeljkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015Boban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara