Samjuel Eto
Samjuel Eto

Samjuel Eto o danima u Barsi: Gvardiola, izvini mi se, ja sam ovde glavni, ne Mesi

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.19. | 17:20

“Kad me je kupio Inter je napravio najbolji posao u istoriji fudbala”, dodaje Kamerunac

Niko ga još nije optuži da mu je skromnost najveća vrlina, ali svako ko ga je gledao na vrhuncu posvedočiće da je u svoje vreme bio sigurno u top pet najubitačnijih fudbalera planete. Koliko su samo u Madridu sedih dobili dok su gledali Samjuela Etoa kako rešeta u dresu Barselone. Ali Eto kaže da je bilo trenutaka kad ga ni Katalonci nisu previše cenili. Pep Gvardiola konkretno.

U ekskluzivnom intervjuu za katarski beIN Sports sada 38-godišnji Kamerunac nije baš u superlative govorio o trenutno možda i najcenjenijem treneru Evrope.  Uostalom, baš je Gvardiola oterao Etoa u Inter zato što je želeo da gura Lionela Mesija.
Pep je ceo život proveo u Barseloni, ali u godinama dok sam ja bio tamo nije on baš razumeo ekipu. Nije živeo život naše grupe”, vrti film Eto.

Izabrane vesti

I tada je istina bilo glasina da odnosi između njih dvojice nisu bili idealni. Gvardiola je tada Mesija gurao u centar i golgeteri su trpeli. Prvo Eto, kasnije i Zlatan Ibrahimović.
Rekao sam Gvardioli: Izvinićeš mi se, zato što sam ja taj koji čini da Barselona pobeđuje, ne Mesi. Takva je tada bila situacija. Mesi će nadoći kasnije, ali slobodno pitajte Ćavija, Inijestu i ostale kako je bilo u moje vreme”.

I zaista, tvrdi bar Eto, odnosi su se vratili u normal kad je Gvardiola zatražio oproštaj.
Ja sam bio taj zbog kojeg smo pobeđivali. I Pep je morao da mi traži oproštaj”.

Međutim, na kraju sezone je Gvardiola ipak izabrao Mesija. Eto je bio u šoku kad je saznao. Te sezone postigao je 30 golova uključujući i prvi mu pobedi od 2:0 protiv Mančester junajteda u finalu Lige šampiona. Sledeće sezone je osvojio titulu prvaka Evrope sa Interom.
Danas je jasno da mi je Pep dozvolio Interu da napravi najbolji posao u istoriji fudbala”, bocka Eto.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Samjuel EtoPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara