"Šansa Lingarda"
"Šansa Lingarda"

Samo finiš vredeo u derbiju Mančestera: Lingard i Smoling propustili priliku da sruše Građane!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.15. | 17:00

Mančester Siti bio daleko bezopasniji na Old Trafordu, pa je samim tim i da leko zadovoljniji osvojenim bodom - 0:0

Šansa Lingarda

Kako se bližio kraj utakmice vrlo smo bili blizu da ovaj derbi Mančestera proglasimo jednim od lošijih u poslednjoj deceniji, ali je sam finiš utakmice donekle popravio utisak. Ipak, golova nije bilo, iako je Mančester junajted u finišu meča na Old Trafordu bio izuzetno blizu da dođe do tri velika boda i izjednači se sa Arsenalom na čelu Premijer lige - 0:0.

Izabrane vesti

Ovako, na deobi liderske pozicije sa Tobdžijama ostao je ljuti rival Mančester Siti, koji je gotovo ispod svakog nivoa odigrao derbi sa gradskim rivalom, ali je na kraju daleko zadovoljniji konačnim ishodom. Mada, ni igra Mančester junateda, izuzev tog finiša utakmice, ne može da pređe prelaznu ocenu u ovako velikoj utakmici.

Činjenicom da su dve ekipe tokom kompletnog toka utakmice po jednom šutnule u okvri gola daje realnu sliku kvaliteta ove utakmice. Junated je objektivno više želeo pobedu, mogao je možda arbitar Mark Klatenburg na početku drugog poluvremena start Sterlinga nad Ererom da sankcioniše najstoržom kaznom, ali je ipak odmahnuo rukom, meč nastavljen u istom smeru.

Start Smolinga nad Ererom

Van Gal je u 67. minutu napravio pravi potez, u vatru ubacio talentovanog Džesija Lingarda, a snalažljivi ofanzivni vezista mu na to umalo nije uzvratio pobedonosnim golom. On je u 85. minutu fantastično reagovao na odličan pas Marsijala koji je prebacio kompletnu odbranu Građana, a Lingard iz okreta zatresao prečku Džoa Harta.

Reprezentativni čuvar mreže i u samom finišu meča pokazao je da je možda i najbolji igrač ekipe Mančester Sitija u ovom trenutku. U 89. minutu u stopostotnoj šansi se našao Kris Smoling, koji je i u 52. minutu bio u idealnoj prilici, ali je gađao pored gola. Ovoga puta štoper Crvenih đavola je uspeo da pogodi okvir gola, ali se sjajno bacio Džo Hart i zaustavio gotovo izvestan pogodak domaćina u finišu meča, a samim tim i osvajanje tri izuzetno vredna boda.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO:

Subota:
Aston Vila – Svonsi 1:2 (0:0)
/Dž. Aju 62 - Sigurdson 68, A. Aju 87/ 

Lester – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Vardi 60/

Norič – Vest Bromvič Albio 0:1 (0:0)
/Rondo 47

Stouk – Votford 0:2 (0:1)
/Dini 43, Abdi 69/

Vest Hem – Čelsi 2:1 (1:0)
/Zarate 17, Kerol 79 – Kejhil 56/

Arsenal – Everton 2:1 (2:1)
/Žiru 36, Koščielni 38 - Barkli 44/

Nedelja:
Sanderlend – Njukasl 3:0 (1:0)
/Džonson 45+3, Džons 65, Flečer 86/

Bornmut – Totenhem 1:5 (1:3)
/Riči 2 - Kejn 9pen, 56, 63, Dembele 17, Lamela 30/ 

Mančester Junajted – Mančester Siti 0:0

18.15 Liverpul – Sautempton

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiKris SmolingEngleskaDžo Hartdžesi lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara