Samo Vijeira opravdava platu...

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 16:30

Sedam golova bivšeg Zvezdinog ofanzivca malo da Jokohama pobegne iz donjeg doma

Vrtoglavo se izmenila situacija u japanskom fudbalu. Hirošima se posle jedva izvojevanog opstanka u elitnom rangu u prošloj sezoni dovela u red i neumoljivo gazi ka četvrtoj tituli, dok aktuelni šampion Kavasaki Frontale, odnosno njegovi glavni konkurenti za tron Serezo Osaka i Kašima Antlersi idu u rikverc i teško će do zacrtanog cilja ukoliko nastave ovim tempom. Ipak, jutro pred nama obeležiće manje popularni timovi iz zemlje izlazećeg sunca - Šonan, Ivata, Jokohama Marinersi, Nagasaki, Gamba Osaka i Urava Redsi.

Jokohama je pobedom u kupu protiv Albajreks Nigate najavila izlazak iz krize, pošto je izgubila sve četiri majske ligaške utakmice. U ekipi Angelosa Postekoglua jedini platu opravdava Ugo Vijeira. Nekadašnji napadač Crvene zvezde postigao je sedam golova do sada, što ga svrstava u sam vrh liste strelaca Džej lige. Sa druge strane, Nagasaki je u katastrofalnoj formi. Dobio je samo poslednjeplasiranu Nagoju na prethodnih pet mečeva, računajući i dva u najmasovnijem takmičenju, pa poljuljanog samopouzdanja stiže na Nisan stadion. Prošlogodišnji drugoligaš je očito i dalje u procesu adaptacije, a upitna izdanja u minulom periodu mogli bi da materijalizuju Marinersi.

Izabrane vesti

Znajte i da je Šonan, prvoplasirani iz druge lige prošle godine, u seriji od tri ligaška poraza (prethodna dva kup meča je dobio), za razliku od Ivate koja igra odlično i poput proteklih sezona konstantno boravi u gornjem domu. Kada je u pitanju jedini preostali meč, Gamba Osaka i Urava beleleže promenljive partije, a iako su gosti nešto bliži pobedi, pametnije bi bilo okrenuti se golovima, kojih na njihovim duelima često ume da bude na obe strane.

Foto: Action Images


tagovi

Džej ligaJapan 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara