""
""

Sampdorija na atomski pogon: Stigli Veronov naslednik i kolumbijska zver, a šuška se i da će Eto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.01.15. | 17:12

Klub iz Đenove u istom danu izdvojio 20.000.000 evra za Argentinca Koreu i Luisa Murijela, predsednik Ferero raspalio mašu navijača

Otišao je Manolo Gabijandini - stigle su dve „atomske bombe“. Ako se Inter istakao dovođenjem Džeradana Đaćirija i Lukasa Podolskog na pozajmice, onda je Sampdorija stala uz rame velikanu uz Milana i slobodno se može konstatovati napravila najbolje poteze u dosadašnjem toku prelaznog roka u Italiji. Đenovljani su prodali najboljeg igrača u Napoli za 13.000.000 evra, ali su zato u istom danu, za samo nekoliko sati, završili dva velika transfera. Na stadion „Luiđi Feraris“ stigli su Luis Murijel iz Udinezea i Hoakin Korena iz argentinskog Estudijantesa, kao najava juriša na evropsku scenu. Možda čak i na mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Za transfer Koree Sampdorija je platila 8.000.000 miliona evra i dobila igrača koji je bio jedan od oslonaca igre Estudijantesa. Reč je o fudbaleru koji se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veziste, prošao je školu River Plate, ali nikad nije dobio priliku da se dokaže u velikanu iz Buenos Arijesa. Izabrao je dres Estudijantesa, gde - interesantno - u fotelji predsednika sedi Huan Sebastijan Veron, koji je 1995. baš iz tog kluba stigao u Sampodriju. Kakva simbolika.

Izabrane vesti

Mada je postigao samo tri gola na 53 utakmice za Studenter, kažu da Koreu odlukuje snažan šut. Uverite se...

Argentinac je potpisao je ugovor do 2019. godine i nosiće dres broj osam, a još se mastilo na njegovom ugovoru nije osušilo, a navijači Samdorije pali su u trans. U Đenovu je stigao Luis Muruijel.

Sjajni kolumbijski špic je posle nekoliko dana pregovora i cenkanja sa upravom Udinezea konačno promenio klub. I to tako što je Sampdorija pristala da za Zebrama plati sve odjednom. Bez ikakvih procenata ili bonusa. Mada je prvobitna cena bila 15.000.000 (12.000.000 odmah, a 3.000.000 u zavisnosti od broja utakmica i golova), predsednik Samporije Masimo Ferero se dogovorio sa gazdom crno-belih Vitorijom Pocom da na njegov račun odmah prebaci traženu sumu na ime obeštećenja i tako angažuje fudbalera koji je ne tako davno (2012) problašen za najboljeg mladog igrača Serije A (zajedno sa Stefanom El Šaravijem).

Murijel je šetao od nemila do nedraga, odlazio na pozajmicu u Granudu, pa se vraćao u Udineze, ali je pored Antonija Di Natalea stasao u jednog od opasnijih polušpiceva italijanske lige. Stručnjaci smatraju da će će, ukoliko ga zaobiđu povrede, konačno pokazati pun potencijal.

A ono najbolje tek sledi: kontroverzni gazda Masimo Ferero najavljuje da bi Siniša Mihajlović na poklon mogao da dobije i - Samjuela Etoa! Doskorašnji kamerunski reprezentativac nije se snašao u Evertonu, sa kojim ima ugovor do kraja sezone i bez obzira što će u martu proslaviti 34. rođendan na Čizmi ga cene, sećajući se njegovih partija za Inter (53 gola i 22 asistencije na 101 utakmici), sa kojim je osvojio Ligu šampiona.
Doveo bih Etoa i sa njim bi naša ekipa postizala dosta golova. Napred, Samp“, raspalio je maštu navijačima Ferero objavom na Tviteru.

A ako i to obećanje ispuni onda ni Liga šampiona nije daleko.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015UdinezeSerija ASamuel EtoSampdorijaLuis MurijelItalijaHorhe KoreaEvropaEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara