"Tuga crno-belih posle eliminacije od Ludogoreca"
"Tuga crno-belih posle eliminacije od Ludogoreca"

Šampioni šutnu u gol više od tri puta: Ludogorec slavio u Humskoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.13. | 22:35

Partizan se setio da igra tek u poslednjih pola sata revanša, ali je u finišu izgubio snagu i posle gola Zlatinskog sa penala morao da se pomiri sa minimalnim porazom

Tuga crno-belih posle eliminacije od LudogorecaNe može se u evropski krem sa ekipom koja za 360 minuta postigne samo dva gola, sa ekipom koja ne može da, makar jednom, savlada prvaka Jermenije niti Bugarske. Snovi crno-belih o Ligi šampiona, ugašeni su u revanšu sa Ludogorecom koji je još jednom pokazao da Srbija poslednjih godina stvara gotovo isključivo igrače sigurne u odbrani, ali nikako one sposobne da da nešto učine na protivničkoj polovini terena. Partizan – Ludogorec 0:1 (0:0).

Jedini gol na meču je u 88. minutu postigao Hristo Zlatinski, koji je bio siguran sa penala dosuđenog zbog prekršaja Nikole Gulana nad Romanom Bezjakom na pet metara od gola rezerviste Živka Živkovića.

Izabrane vesti

Ali, i da Keli nije, potpuno opravdano, pokazao na belu tačku, teško da bi crno-beli stigli do cilja, jer osim u kratkom period od nekih 10 minuta sredinom drugog poluvremena ničime to nisu zaslužili.

Uostalom, za 90 minuta samo su tri puta šutnuli u okvir protivničkog gola, pa se postavlja i pitanje odgovornosti stručnog štaba i uprave kluba, koji su selektirali ekipu. Ispostavilo se nedorasle zadatku, iako nenajavljenih odlazaka maltene da nije bilo. Kao što nije bilo ni pravih pojačanja.

Otud i ne čudi što su se po poslednjem sudijskom zvižduku stadionom prolamali glasni povici: "Uprava napolje".

Ipak, premalo za tim koji je pikirao učešće u elitnom evropskom takmičenja, a koji je sve svoje ambicije istrošio u nekih 15 minuta po ulasku Marka Šćepovića u igru, iako je on dočekan "na nož" zvižducima sa svih strana. Istina, nije Šćepović nešto posebno zabrinuo goste iz Bugarske. Jednostavno, njegova svežina se poklopila sa poslednjim naletom saigrača.

Ali, sve je to bilo kratkog daha, s obzirom da je već od 60. minuta bila očigledno da crno-belima ponestaje snage.

Milan Lukač na zemljiJoš pre toga, povreda Milana Lukaća posle sudara sa Milošem Ostojićem u finišu prvog dela igre primorala je stručni štab Partizana da neplanirano potroši jednu izmenu u finišu prvog poluvremena, pa je sa starim snagama prvak Srbije pokušao da prepadne goste početkom drugog dela.

Malo bučnija publika, rastrčani Ninković i Grbić postarali su se za pritisak na poslednju liniju Ludogoreca. Kad nije išlo akcijama, pokušao je Nikola Ninković strelom sa 20 metara da pogodi plasman u naredno kolo, ali je Vladislav Stojanov prvi udarac Paritzana u okvir preusmerio u korner.

Kako je vreme odmicalo činilo se da panika hvata crno-bele, pa je svaki prelazak Ludogoreca predstavljao pretnju Živku Živkoviću. Ipak, po ulasku Šćepovića počele su da se ređaju šanse, ali Mitrovićev pokušaj glavom, prodor Ninkovića i šut Ivanova posle kornera nisu bili dovonlji da poklekne bugarska odbrana.

I nema tu mesta čuđenju. Fudbal je odavno prestao da bude igra, postao je nauka, a egzaktni podaci pokazuju da crno-beli još nisu izučili sve lekcije iz savremenog loptanja. U utakmici u kojoj jure zaostatak, još na domaćem terenu, neshvatljivo deluje činjenica da za prvo poluvreme nisu uputili nijedan udarac ka golu Vladislava Stojanova.

Sa tribina uočljiv manjak samopouzdanja, praćen utiskom da jedino Đemba Đemba želi da preuzme odgovornost i potera loptu napred, uz česta soliranja i bojažljive pokušaje po krilima, umesto fudbala dostojnog trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, skrojili su paritju šaha u kojoj je veštije i smirenije poteze vukla legija stranaca iz Bugarske. Razumljivo, gostima je igrao početni rezultat, sve što je trebalo bilo je da zatvore prilaze golu.

Ako je pre tri sezone eliminacija od Genka bila i razumljiva, a kasniji poraz od AEL-a razlog za duboku analizu, onda mečevi sa Širakom i Ludogorecom moraju da budu signal da svi oni kojima je crno-bela boja u srcu stave prst na čelo i zapitaju se gde je problem?

I da li je možda vreme za kadrovske promene na svim nivoima?

PARTIZAN – LUDOGOREC 0:1 (0:0)
/Zlatinski 88pen/Vuk Rašović teši Nikolu Ninkovića

Stadion: Partizana;
Gleadalaca: Oko 20.000;
Sudija: Alan Keli (Irska);

Partizan (4-2-3-1): Lukač (od 45’ Živković) – Obradović Ostojić, Ivanov, Gulan – Đemba Đemba, Marković – Grbić (od 81’ Luka), Ilić (od 68’ Šćepović), Ninković – Mitrović;

Ludogorec (4-2-1-3): Stojanov – Žunior, Bart, Mantila, Minev – Zlatinski, Djakov, Marselinjo (od 64’ Espinjo) – Aleksandrov (od 85’ Vitinja), Bezjak, Stojanov (od 54’ Abalo).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Hristo ZlatinskiLiga šampionaLudogorecNikola GulanFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara