""
""

Sančezova magija poništila Urugvaj, Gabrijel Žezus čuva Brazil (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.16. | 09:07

Šesta pobeda Karioka zaredomu kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Mučio se Brazil u Limi, a mučenje je prekinuo supertalentovani Gabrijel Žezus. Vodeći tim južnoameričkih kvalifikacija savladao je kao gost selekciju Perua sa 2:0 i učvrstio se na samom vrhu. U isto vreme Čile je u jednom od derbija na svom terenu pobedio Urugvaj sa 3:1 zahvaljujući fenomenalnom napadaču Aleksisu Sančezu.

Izabrane vesti

Isplatilo se Čileancima kockanje sa rovitim Sančezom koji je igranjem u noćašnjoj utakmici rizikovao bes i ljutnju trenera svog kluba Arsena Vengera. Posle ove partije, međutim, to će svakako da padne u drugi plan.

Nije bilo traga od povrede, makar nije tako delovalo, u drugom poluvremenu meča u Santijagu kada je Aleksis Sančez sa dva gola oborio na pleća ljute rivale iz Urugvaja. U 60. minutu je sa ivice kaznenog prostora iznenadio golmana gostiju, a 16 minuta kasnije izbegao je ofsajd zamku i prevario dvojicu svojih čuvara.

Urusi su odlično počeli utakmicu, Luis Suarez je u 17. minutu majstorski asistirao Edinsonu Kavaniju i gosti su stigli do vođstva. Ipak, na kraju neće po dobrom pamtiti Suarez ovu utakmicu, pošto mu je u 88. minutu Klaudio Bravo odbranio penal.

Kako je vreme prolazilo, tako se uvlačila nervoza među domaće igrače, srećom po njih, Edu Vargas u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iskoristio asistenciju, prvu od dve, Bosežura.  

Zanimljivo, i ovaj put na terenu su bili i Kavani i Čileanac Gonzalo Hara. Ovaj put nije nije bilo „prstenca“, kao prošle godine na Kopa Americi.

Ovim trijumfom Čile je ostao iznad Argentine na tabeli sa bodom prednosti, a Urugvaj sada kaska četiri boda za liderom Brazilom.

Fudbaleri Brazila, pod komandom selektora Titea, ruše sve pred sobom. Trijumf nad Peruom bio je šesti u isto toliko utakmica otkad je ovaj stručnjak seo na klupu nacionalnog tima. Pobeda od 2:0 deluje kao da je bila rutinska, ali činjenica da su oba pogotka postignuta u drugom poluvremenu svedoči da nije bilo baš tako.

Peruanski zid prvi je razbio mladi i ultratalentovani Gabrijel Žezus koji se odlično snašao u 57. minutu u protivničkom kaznenom prostoru.

Odličnu partiju u gostima Žezus je zaokružio asistencijom u 79. minutu, a pogodak je postigao Renato Avgusto. Žezus je pokazao bogate gazde Mančester Sitija nisu pogrešile kada su za njegov transfer izdvojile preko 30.000.000 evra.

Peruanci su posle ovog poraza napravili novi korak unazad u borbi za plasman na Mundijal. Nisu pobedili Brazilce u prethodnih 10 okršaja u kvalifikacijama, a danas su uspeli da pogode stativu u prvom poluvremenu.

Inače, ovo je prvi put od 1969. godine da je brazilska selekcija vezala šest pobeda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Bolivija - Paragvaj 1:0 (0:0)
/Gustavo Gomez 78ag/

Ekvador - Venecuela 3:0 (0:0)
/Mina 51, Bolanos 83, Valensija 86/

Argentina - Kolumbija 3:0 (2:0)
/Mesi 10, Prato 23, Di Marija 84/

Čile - Urugvaj 3:1 (1:1)
/Vargas 45, Sančez 60, 76 - Kavani 17/

Peru - Brazil 0:2 (0:0)
/Žezus 58, Avgusto 78/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Gabrijel ŽezusJužna Amerikakvalifikacije za sp 2018Renato Augustoreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara