"Slavlje crno-belih"
"Slavlje crno-belih"

Šaponjić i Živković spremni za Zvezdu! Partizan na Marakanu dolazi sa pet bodova viška i razgoropađenom decom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.04.15. | 19:43

Pred 4.000 navijača u Humskoj 1 crno-beli lako savladali lučansku Mladost (3:0)

Slavlje crno-belihKakva injekcija samopouzdanja crno-belima pred 148. večiti derbi! Kao da su im tri apmule adrenalina ubrizgane u telo, fudbaleri Partizana su u predvečerje gostovanja Crvenoj zvezdi lako položili 23. test u Superligi i na megdan najvećem rivalu u borbi za titulu odlaze bogatiji ne samo za nova tri boda, nego i za saznanje da ekipe slabijeg rejtinga mogu da preslišaju samo ako malo dodaju gas.

Pred 4.000 navijača u Humskoj 1oružje je položila lučanska Mladost (3:0), u utakmici koja će se pamtiti po činjenici das u Ivan Šaponjić i Andrija Živković treći put uzastopno bili strelci (prethodno protiv Jagodine u Kupu i u prvenstvenom meču sa OFK Beogradom) i utisku da će možda najviše u njih dvojicu biti uprte oči Grobara naredne nedelje na Marakani.

Izabrane vesti

Svestan da će za sedam dana polagati prvi veliki ispit u trenerskoj karijeri, Zoran Milinković je u startu predupredi bilo kakvu mogućnost da ostane bez nekog od aduta pred gostovanje na Marakani. Zato je na klupi ostavio Nikolu Drinčića i Stefana Babovića koji bi u slučaju žutog kartona propustili 148. večiti derbi, verovatno bi iz istog razloga van tima ostavio i Vladimira Volkova, ali se crnogorski reprezentativac lakše povredio, pa nije ni mogao da igra i na prvi pogled činilo se da je to preveliki luksuz čak i za Partizanove kapacitete. Milinković jeodlučio da rizikuje, a ispostavilo se da je dobio možda više nego što je tražio. Ne samo da je sačuvao tri važna igrača, nego posle susreta sa Lučancima može da zadovoljno trlja ruke, jer je ovo bila definitivno najbolja igra Partizana otkako je seo na njegovu klupu. Sigurno najbolja ovog proleća i jedna od kvalitetnijih u celoj sezoni.

To se moglo zaključiti već posle prvog poluvrmenea, koje crno-beli obično potroše u besmislu tragajući za vođstvom, međutim, ovoga puta bili su toliko ubedljivi da je prava misterija kako je do pauze na semaforu stajalo “samo” 2:0. Dva gola, prečke Darka Brašanca i Nemanje Petrovića, čak deset udaraca u okvir gola Nemanje Krznarića i sedam kornera možda su za nekog “suva” statistika. Za Milinkovića i Grobare  komotna situacija na koju nisu navikli, ali im svakako prija. Više od brojki domaćin je impresionirao brzinom razmene pasova, načinom na koji je stvarao šanse i borbenošću u situacijama kad je trebalo osvojiti loptu. Zbog toga Krznarić maltene nije stigao ni da trepne, a kamoli predahne, a pošto je posle 18 minuta već dvaput vadio loptu iz mreže verovatno se pitao: “kad ćekraj?”

Dalekometni hitac Saše Markovića i snalažljivost Ivana Šaponjića, vredna njegovog prvenca u Humskoj 1 delovali su pogubno po fudbalere Mladosti, čiji je trener Nenad Milovanović kao početnu zamisao imao nadigravanje sa favoritom. Otuda i tri špica, mada protiv raspoloženog Partizana to nije bilo dovoljno, možda i zbog loših kretnji i nedostatka upotrebljivih lopti za Patrika Frajdeja, koji je jesenas u Lučanima mučio crno-bele.

 Odbrana gostiju je možda nekako mogla da izađe na kraj sa ostalim fudbalerima Partizana, jedino sa Andrijom Živkovićem nije znala šta će. Omladinski reprezentativac  je opet bio centralna figura meča, stvarao je višak, centrirao, otvarao se, spremao šanse saigračima, a u 58. minutu dočekao da nameste i oni njemu jednu, pa je na dodavanje Nikole Ninkovića ukrasio pobedu crno-belih, koji su u završnih pola sata oborili ritam, čak su se fudbaleri Mladosti okuražili da krenu ka Živku Živkoviću, koji nije, ipak, imao nijednu priliku da interveniše.

PARTIZAN – MLADOST (LUČANI) 3:0 (2:0)
/S. Marković  12, Šaponjić 18, A. Živković 58/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca:  4.000
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Žuti kartoni: S. Marković (Partizan), Frajdej (Mladost)

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, N. Petrović – Marković – Brašanac, A. Živković, S. Ilić (od 70. Grbić), Ninković (od 79. Marinković) – Šaponjić (od 76. Kojić). Trener: Zoran Milinković.

MLADOST (LUČANI): Krznarić – Zonjić, Golemić, Otašević, Pešić – Radin, Gavrić,  Adamović – Saša Jovanović, Frajdej, Milosavljević (od 78. Lazar Jovanović). Trener: Nenad Milovanović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša MarkovićFK PartizanIvan ŠaponjićAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara