"Bojan Šaranov i Ivan Tomić"
"Bojan Šaranov i Ivan Tomić"

Šaranov debituje i dobro pamti sve: Spreman sam da kao Lukač branim penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.02.16. | 16:48

„Ne slažem se sa onima koji govore kako nemamo šta da izgubimo“, poručuje novi golman Partizana

Bojan Šaranov i Ivan TomićNovi golman za novi početak Partizana. Probao je Ivan Tomić sa Filipom Kljajićem, a još pre nego što se utakmica protiv OFK Beogarada okončala shvatio da je pogrešio. Zato će već na narednoj među stative poslati momka projektovanog da brani (za) crno-bele u rekonstruisanom timu, koji je taj status trebalo da zasluži još tokom priprema.

A debi Bojana Šaranova (29) nije mogao da bude teži. Ni izazovniji. Preko puta će stajati raspucana Crvena zvezda.
Ništa još nije definitivno što se mog statusa tiče. Moje je da radim maksimalno na svakom treningu, a šef je taj koji bira. Šta god da odluči poštovaću. Kao što sam na premijeri sedeo na klupi, tako i sad – branio, ne branio – moram da se stavim u službu kolektiva“, smireno za MOZZART Sport komentariše zimski novajlija najavu da će u subotu od 17 časova da se predstavi Grobarima u utakmici koja mora da se dobije.

Izabrane vesti

Mora, jer na minus 29, jedino pobeda u derbiju može, makar privremeno, da ublaži efekte katastrofalne sezone na terenima Superlige.
Ne slažem se sa onima koji govore kako nemamo šta da izgubimo. Razume se, ne možemo da dobijemo previše u borbi za titulu, međutim, predstojeći meč doživljamo kao savršenu priliku za novi početak. Da vratimo samopouzdanje izgubljeno na prelazu sa pripremnog na zvanične utakmice. Ne pamtim da je neka ekipa pred najvažniji susret ovdašnjeg fudbala imala ovoliki zaostatak kao mi sad, zbog čega imamo motiv više, da bar malo, minus smanjimo. I još nešto: u derbiju se rađaju junaci. Eto motiva da to budemo mi“.

Bojanova pozicija je specifična. Narodski, može da bude pukovnik il' pokojnik, mada se on nada da će se uvući u kostim junaka koji je, ne tako davno, u Humskoj zadužio kolega mu po mestu u timu, Milan Lukač.
„Spreman sam na svaki scenario. I na taj da mi Zvezdini fudbaleri pucaju penale. Eto, neka bude sve kao u tom 146. derbiju, kad je Lukač ukrotio dva jedanaesteraca Ninkoviću i Mijailoviću. Ma, i nek' rezultat bude isti (2:1), ne bih se bunio, samo da obradujemo našu publiku“.

S druge strane, imajući u vidu startni poraz na Vračaru, probleme u igračkom kadru, kao i saznanje da je večiti rival vezao 20 pobeda, nije mali broj Partizanovih navijača koji se danima pred meč moli Svevišnjem: „samo da katastrofe ne bude“.
Za ono što je uradila dosad, Crvena zvezda je zaslužila ogromno poštovanje. Vezati 20 pobeda, kako god i u bilo kojoj ligi, pokazatelj je da je reč o dobro „složenom“ timu, a podatak da su na dosta utakmica, poput poslednje, „lomili“ rivala u finišu govori o samopouzdanju. To je u fudbalu faktor značajan taman koliko i znanje. Jake su komšije, tu nema spora, ali – pazite sad – znamo čiji grb nosimo. Znamo za šta se borimo. Znamo kakve su generacije pre nas i kako pobeđivale u derbijima. Nama je trijumf obaveza. Ne mora niko da nam priča, znamo sami da tako moramo da se ponašamo u utakmici poput ove“.

Na prethodnom derbiju u junaka je „porastao“ Ugo Vijeira, od tad ne silazi sa vrha liste strelaca, te je opravdano zapitati se imaju u Partizanu plan kako da zaustave Zvezdinog Portugalca.
Možda je Vijeira najopasniji i najefikasniji igrač protivnika, međutim, nepisano pravilo derbija je da uvek u prvi plan iskoči neko od koga se to najmanje očekuje. Cenim sve igrače Zvezde, ali duboko verujem da bi uloga junaka mogla da pripadne nekom od mojih saigrača. Verujte, imamo kvalitet, pokazali smo to na pripremama, imamo mladu i poletnu ekipu, a ako „namestimo“ glave, taj potencijal može da dođe do izražaja. Sigurno se nećemo zaleteti, jer smo svesni da ovakve mečeve rešavaju sitnice. Ko bude bolji u detaljima odneće pobedu“, zaključio je Bojan Šaranov, koji je u Izraleu, dok je nosio dres Makabija iz Haife, odigrao osam velikih derbija sa imenjakom iz Tel Aviva i ima interesantan skor: po pobedu i poraz, uz čak šest remija.

LETOS ZAMALO U ZVEZDI, SAD U HUMSKOJ - JER TAKO TREBA

Pažljivim hroničarima fudbalskih zbivanja ne promiče činjenica da je Bojan Šaranov letos bio na pragu Crvene zvezde. Trebalo je da bude zamena za Predraga Rajkovića po njegovom odlasku u Izrael, ali će na kraju baš protiv crveno-belih debitovati za Partizan, u koji je stigao iz drugog pokušaja.
Dosta ljudi mi to priča ovih dana, a svima kažem isto: tu sam, jer bi u Partizanu i trebalo da budem. Ukoliko uopšte budem igrao, jer se to još ne zna, učiniću sve da pomognem mom timu da slavi. Dobro je što u životu imaš drugu šansu, a mi samo nekoliko dana posle kiksa sa Romantičarima možemo da se iskupimo u očima crno-bele javnosti i nadam se da ćemo priliku iskoristiti. Ovo je pravo vreme za derbi“, dodao je nekadašnji mladi reprezentativac.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMilan LukačBojan Šaranov150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara