Sari želi da Fabregas i Luiz ostanu, ali Čelsi zateže...

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 15:36

Klub nudi jedno, oni traže drugo

Sesk Fabregas lako bi mogao da broji svoje poslednje mesece u dresu Čelsija. Posle pet uspešnih sezona na Stamford Bridžu, dve titule šampiona Engleske i po jednog FA i Liga kupa Španac je uveliko u poslednjoj godini ugovora, koji najverovatnije neće produžavati.

Milan se odavno pominje kao sledeća destinacija u karijeri, pregovori sa čelnicima Plavaca već su otvoreni, dok se Mauricio Sari nada da će iskusni vezista ipak nastaviti karijeru na istom mestu.

Izabrane vesti

Sari je, naime, izjavio da bi voleo da Fabregas ostane u Čelsiju pošto se savršeno uklapa u njegovu fudbalsku viziju, ali između igrača i kluba postoje nesuglasice oko novog ugovora. Čelsijevi ljudi vode se starom politikom da igračima preko 30 leta daju kratkoročne ugovore, dok Fabregas traži višegodišnju saradnju. U istom položaju je i David Luiz, kome takođe ugovor ističe narednog leta. Brazilac je, podsetimo, ove sezone standardni štoper Čelsija zajedno s Antonijem Ridigerom i procvetao je otkako je u klub došao Mauricio Sari
“Razgovarao sam s ljudima iz kluba pre oko mesec dana. Znam da te stvari nisu jednostavne, ali iskreno verujem da možemo da damo nove ugovore Sesku i Davidu Luizu“, otkriva Sari, koji ne krije da su mu obojica jako važni za dalje planove:
“Teško je naći štopera tog nivoa koji zna s loptom, kao i centralnog vezistu sa takvim tehničkim karakteristikama kao Fabregas. Verujem da će obojica ostati s nama“.

Da bi se to desilo, Čelsi bi morao da pogazi ono što je godinama tvrdoglavo poštovao i tako legende poput Džona Terija, Frenka Lamparda, Didijea Drogbe, te bivšeg kapitena Branislava Ivanovića, terao da prihvate jednogodišnje ugovore ili da idu...
“Pregovori su uvek teški, klub nudi jedno, igrači hoće drugo. Zato je teško naći rešenje. Verujem da su David i Sesk među liderima ovog tima. Zbog mene i celog stručnog štaba bitno je da oni ostanu. Ali svestan sam situacije i opet verujem da će klub i igrači naći pravo rešenje“.

Čelsi je danas potvrdio da je novi ugovor dobio i Cezar Aspilikueta, dok su ranije parafe stavili Markos Alonso i Ngolo Kante

Foto: Reuters


tagovi

Mauricio SariSesk FabregasDavid LuizZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara