Sarijev Čelsi uspeo tamo gde su pali i Murinjo i Konte (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.08.18. | 18:52

Prvi put od decembra 2011. godine londonski Plavci slavili u Njukaslu i ostali na deobi prvog mesta na tabeli

Sarri-ball se “primio” u Čelsiju. Italijanski stručnjak polako, ali sigurno od londonskih Plavac pravi fudbalsku mašinu. Doduše, još ta mašina “štuca”, ali sve to ide na bolje i stvari dolaze na svoje. A dokaz za to je I današnja pobeda u Njukaslu od 2:1 u trećem kolu Premijer lige, posle koje je Čelsi došao na deobu liderske pozicije sa Liverpulom i Votfordom. I ne samo to, ovo je prvi trijumf londonskih Plavaca na Sent Džejms Parku od 3. decembra 2011. godine. A za Sarija ova pobeda ima i specifičnu težinu jer ju je ostvario protiv Rafe Beniteza, čoveka kojeg je svojevremeno nasledio na klupi Napolija.

Čelsi je dobru partiju do tada krunisao golom u 76. minutu, posle penala koji je na Markosu Alonsu napravio Fabijen Šar. Nije se sudija Tirni mnogo dvoumio oko odluke. A siguran sa bele tačke bio je Eden Azar. Zanimljivo, pre šest godina i jednog dana, Azar je takođe protiv Njukasla iz penala postigao prvi gol u dresu Čelsija u Premijer ligi u karijeri.

Izabrane vesti

Morao je Njukasl posle toga da krene u napad ne bi li pokušao da stigne do izjednačujućeg gola. I u 83. minutu Hoselu je bio sam kao duh na petercu, glavom smestivši loptu iz leđa Kepe. U ovoj akciji David Luiz ostao je ukopan iza Hoselua, a svemu je prethodio faul na Olivijeu Žiruu koji nije dosuđen.  

Tako smo odjednom dobili veoma interesantnu i neizvesnu utakmicu. Čelsi je krenuo na sve ili ništa i dobio je sve. Igrao se 87. minut kada se Alonso dokopao lopte u protivničkom kaznenom prostoru i šutirao oštro po zemlji, a zakačio ju je Deandre Jedlin i poslao u sopstvenu mrežu.

Londonski Plavci su u prvom poluvremenu bili za nijansu bolji tim, ali mreža Svraka ostala je netaknuta. U 24. minutu je Eden Azar šutirao unutar kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo pored desne stative.

Njukasl je vrebao šansu iz kontranapada, pa je u 34. minutu Hoze Rondon probao glavom da iznenadi Kepu. Nije imao uspeha, međutim, crno-beli su pokazali zube.

Već u sledećem napadu Pedro je iznenada ušao u šansu i činilo se precizno šutirao, ali ipak je lopta otišla desetak santimetara pored stative.

U nastavku utakmice Čelsi je nastavio da napada, a Njukasl se opredelio za klasičan bunker. Umalo da taj bunker u 72. minutu razbije Antonio Ridiger. Raspalio je Nemac sa 30 metara, ali je lopta udarila u prečku. I posle toga gol je “visio” u vazduhu, pa kad Plavci nisu mogli da ga daju iz igre, uradili su to iz penala.

 

PREMIJER LIGA - 3. kolo

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 1:1 (0:0)
/Boli 57 - Laport 69/

Hadersfild - Kardif 0:0

Sautempton - Lester 1:2 (0:0)
/Bertrand 52 - Grej 56, Megvajer 90+2/

Arsenal - Vest Hem 3:1 (1:1)
/Monreal 30, Diop 70. autogol, Velbek 90+2 - Arnautović 25/

Bornmut - Everton 2:2 (0:0)
/King 75. penal, Ake 79 - Volkot 56, Kin 66/

Liverpul - Brajton 1:0 (1:0)
/Salah 23/

Nedelja

Votford - Kristal Palas 2:1 (0:0)
/Pereira 51, Holebas 71 - Zaha 78/
Fulam - Barnli 4:2 (3:2)
/Seri 4, Mitrović 36, 38, Širle 83 - Hendrik 10, Tarkovski 41/
Njukasl - Čelsi 1:2 (0:0)
/Hoselu 83 - Azar 76pen, Jedlin 87ag/ 

Ponedeljak
21.00: (2,65) Mančester Junajted (3,20) Totenhem (2,75)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Eden AzarMauricio SariOlivije ŽiruHoseluRafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara