""
""

Saša Vujačić bio želja Partizana, ali će on ipak završiti u Los Anđelesu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.14. | 10:18

Iskusni Slovenac će najverovatnije karijeru nastaviti u NBA ligi

Crni oblaci koji su se nadvili nad timom iz Humske naterao je upravu Partizana da krene u potragu za pojačanjima koja će izneti ostatak sezone na svojim plećima. Naravno, uz asistenciju Bogdanovića, Kinsija i Lovernja, koji trenutno ne uspevaju da iznesu ogroman teret koji je pao na njih.

U vezu sa šampionom Jadrana i Srbije poslednjih nedelja dovodili su se brojni igrači, a sada su konačno počele da se dešavaju i neke konkretne stvari. Prema saznanju Večernjih novosti, crno-beli su u završnim pregovorima sa NBA internacionalcem Sašom Pavlovićem, koji bi već u toku dana mogao da postane novi član čete Duška Vujoševića, dok bi talentovani reprezentativac Švedske Viktor Gadeforš u narednih nekoliko dana trebalo da stigne u Beograd. 

Izabrane vesti

Ipak, ime koje je možda izazvalo i najveću pažnju srpske javnosti jeste slovenački internacionalac Saša Vujačić. Iskusni bek šuter je bez angažmana od prošle godine, kada je napustio redove Efesa. Igrač koji se nekoliko puta deklarisao kao navijač Partizana bi je želja uprave crno-belih, čak se nezvanično pominjalo da je senzacionalni transfer blizu realizacije, međutim... Vujačić će karijeru, gotovo sigurno, nastaviti u Los Anđelesu. Ali ne u Lejkersima, za koje je igrao od 2004. do 2010. godine, već u Klipersima.

Naime, američki mediji već uveliko pišu kako je 30-godišnji bek na korak od potpisivanja 10-dnevnog ugovora sa Klipersima, gde će imati priliku da se dokaže Upravi kako bi se izborio za produžetak saradnje. 

Vujačić je u osmogodišnjoj NBA karijeri beležio prosečno po 5,4 poena, 1,9 skokova i 1,3 asistencije, a najbolju sezonu imao je u Nju Džerziju (sadašnjem Bruklinu) kada je beležio 11,4 poena, 3,3 skoka i 2,3 asistencije. 

U poslednjoj sezoni u Efesu imao je prosek od 8,3 poena, tri skoka i jedne asistencije. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaSaša VujačićFK PartizanNBA ligaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara