"Iz arhive - Brajant i Vujačić"
"Iz arhive - Brajant i Vujačić"

Saša Vujačić: Moj veliki brat Kobi Brajant! Melo? Taj čovek zaslužuje prsten!

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.17. | 15:05

"Napravio je pravu odluku što je otišao u Oklahomu. Porzingis je čovek koji će doneti nešto posebno u Njujork", kaže iskusni bek

Iz arhive - Brajant i Vujačić

Posle dve tmurne sezone u Njujorku, prekaljeni slovenački bek Saša Vujačić je ponovo u Evropi. Tačnije, u dresu Torina.

Izabrane vesti

Kao igrač sa pozamašnim NBA iskustvom uvek je pogodan sagovornik i rekapitulaciju nekih starih dešavanja... Posebno kada je tema vreme provedeno u Los Anđeles Lejkersima, gde se okitio sa dva šampionska prstena - 2009. i 2010. godine.
„Te 2009. godine svi su očekivali da pobedimo i bilo je super, posebno jer je to bila moja prva titula. Ali, moja omiljena će definitivno biti protiv Bostona. Način na koji smo uzeli titulu i pobedili u sedmoj utakmici te 2010. godine - to je bilo nešto posebno“, rekao je Vujačić.

Prva i najveća zvezda Lejkersa tog vremena, ali i novije klupske istorije bio je - Kobi Brajant.
„I danas se čujemo redovno. On je moj veliki brat. Pričali smo kad je trebalo dođe u Pariz sa Ronijem Turijafom. Znam da je imao poslovnih obaveza i da je išao da gleda PSŽ. Ponudio sam mu bio da dođe u Torino da pogleda meč, ali je morao da ode u London“.

Vujačić je otkrio šta ga najviše podseća na čuvenu Crnu mambu.
„Borba. U svakom trenutku, na svakom treningu ili utakmici. Pomogao mi je mnogo da postanem bolji igrač“.

Po sopstvenom priznanju - nije mu bilo lako da se vrati u NBA i potpiše za Njujork posle četiri sezone provedene u Evropi (Venecija, Baskonija, Istanbul).
„Nije mi bilo lako, ali želeo sam da igram u ligi koja je znala kojim smerom ide. A, kada je Fil Džekson došao u Nikse, morao sam da iskoristim šansu“.

Vujačić u dresu Niksa

Niksi su prošle sezone doživeli brodolom i kritičari su upućivali da je za sve kriv upravo Fil Džekson sa svojom čuvenom trenerskom filozofijom „napada u trouglu“.
„To je ono što svi pričaju, ali nisam saglasan sa tom vizijom. Prošle sezone, Njujork je imao probleme i svi su pričali da je to zbog napada u trouglu. Ove godine još nisu dobili meč, ali niko ne priča o napadu u trouglu. Sve to zavisi od mentaliteta igrača“.

Ali, veruje da za Nikse dolazi bolje vreme.
„Ne da mislim da je Kristaps Porzingis taj, on je TAJ igrač koji će vratiti Nikse u plej-of. Ali, mislim da ovaj tim nije spreman za doigravanje. Bilo je mnogo promena u timu a Kristaps je momak koji će doneti nešto posebno u narednim godinama“.

Prokomentarisao je Saša i odlazak Karmela Entonija iz Njujorka.
„Melo je moj dobar prijatelj. On zaslužuje prsten. Radio je mnogo. Bio je član mnogih timova koji su bili blizu, ali nikad dovoljno dobrih. Znam koliko želi da uzme prsten. Odlazak u Oklahomu sa Raselom, Džordžom i dobrim trenerskim sastavom mogao bi da donese priliku koju nije imao u Njujorku. Doneo je pravu odluku“.

Na kraju, prokomentarisao je i ovogodišnje finale Evrobasketa, gde su se sastale dve njemu bliske zemlje - Slovenija, gde je rođen, i Srbiju, odakle vuče poreklo preko oca.
„Bilo je fantastično videti Sloveniju kako igra iznad ostalih. Nikada nisam igrao za Sloveniju, ali je volim, kao i Srbiju. Videti Sloveniju u finalu pokazuje samo da nekadašnja Jugoslavija ima mnogo dobrih košarkaša. Znam trenera Igora Kokoškova jako dobro, uspeo je da napravi odličan spoj“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Karmelo EntoniKobi BrajantKristaps PorzingisLos Anđeles LejkersNBA ligaSaša Vujačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara